Menu
 

Eksperts: Katra desmitā jaunā māmiņa var saslimt ar pēcdzemdību depresiju

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Katra desmitā sieviete pēc dzemdībām var saslimt ar pēcdzemdību depresiju, intervijā Latvijas Radio teica Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Psihiatrijas un narkoloģijas katedras vadītājs Elmārs Rancāns.

Viņš skaidroja, ka pēcdzemdību depresija ir tēma, kura "ik pa laikam uzpeld".

Rancāns skaidroja, ka katra desmitā sieviete pirmā gada laikā pēc dzemdībām var saslimt ar pēcdzemdību depresiju. "Ja sieviete cieš ar smagu depresijas formu, pašnāvība var būt viens no šīs depresijas iznākumiem," viņš uzsvēra.

Rancāns skaidroja, ka realitāte ir tāda, ka pēc bērniņa nākšanas pasaulē liela daļa uzmanības tiek vērsta uz bērnu, tas ir liels pārbaudījums. Ir ļoti svarīgi atcerēties par māmiņām, viņš piebilda.

Rancāns uzsvēra, ka vissvarīgāk ir pievērst uzmanību jaunās māmiņas veselībai pirmajos divos mēnešos pēc dzemdībām un, ja parādās kādi depresijas simptomi, ir jārīkojas, jāmeklē palīdzība.

Jautājumi par pēcdzemdību depresiju kļuva aktuāli pēc Annas Jansones pazušanas.

1989.gadā dzimusī Jansone ar šogad pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.

Saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.

Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris minētais zīdainis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.