Menu
 

Aptauja: gandrīz puse Latvijas ģimeņu nonāktu finansiālās grūtībās, zaudējot vienu no apgādniekiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Teju puse Latvijas iedzīvotāju jeb 44 % atzīst, ka viņu nāves gadījumā ģimenes locekļi saskartos ar finansiālām grūtībām, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” veiktā aptauja par dzīvības apdrošināšanas uztveri sabiedrībā.

29 % respondentu norāda, ka finansiālās grūtības, ar kurām ģimenes locekļi saskartos viņu nāves gadījumā, drīzāk būtu īslaicīgas, bet 15 % uzskata, ka tās būs ilglaicīgas, jo viņi ir galvenie ģimenes apgādnieki.

Vīrieši krietni biežāk nekā sievietes pieļauj, ka viņu nāves gadījumā finansiālās grūtības ģimenē būs ilgstošas – tā domā 21 % aptaujāto vīriešu un 9 % sieviešu. Tāpat uz šādu ilgstošu finansiālu ietekmi aptaujā visvairāk norāda respondenti 40-49 gadu vecumā, bet vismazāk – iedzīvotāji 18-29 un 60-74 vecuma grupās, savukārt reģionu sadalījumā par savas ģimenes finansiālo stabilitāti visdrošāk jūtas vidzemnieki un rīdzinieki.

Kopumā gandrīz trešdaļa jeb 31 % aptaujāto uzskata, ka viņu aiziešana no dzīves neatstātu ietekmi uz ģimenes finansiālo situāciju, bet 25 % nezina vai nevēlas atbildēt uz šo jautājumu.

Atbildot uz aptaujas jautājumu par to, ar ko iedzīvotājiem visvairāk saistās dzīvības apdrošināšana, lielākā daļa jeb 56 % norāda, ka uztver to kā drošības spilvenu ģimenes finansiālajai stabilitātei. Par sevišķu “ekstru” to sauc 14 % aptaujāto, bet 8 % norāda, ka no domām par dzīvības apdrošināšanu attur māņticība, jo, viņuprāt, tā ir nelaimes piesaukšana. Savukārt 22 % aptaujas dalībnieku atzīst, ka viņiem ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.