Menu
 

Aptauja: Latvijā 28% vecāku novēro, ka bērnus vēlu vakaros "WhatsApp" traucē vienaudži

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Gandrīz trešā daļa jeb 28% aptaujāto vecāku un vecvecāku ir novērojuši, ka vēlu vakaros bērnus un mazbērnus "WhatsApp" grupās vai citās saziņas platformās traucē vienaudži, piemēram, sūtot ziņas vai veicot video zvanus, liecina komunikācijas pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktās aptaujas dati.

Savukārt otra daļa aptaujāto jeb 55% respondentu nav novērojuši, ka bērnus vai mazbērnus vēlu vakaros traucē vienaudži "WhatsApp" grupās vai citās saziņas platformās, tikmēr 17% norādīja, ka nezina, vai šādas situācijas notiek.

No aptaujas datiem secināts, ka šādām situācijām var būt pakļauti pat 45% aptaujāto bērni un mazbērni, ņemot vērā, ka 17% vispār nezina, vai tas notiek.

Vaicājot, kāds ir bijis pirmais solis, kā vecāki un vecvecāki ir rīkojušies situācijās, pamanot, ka bērnu vakaros traucē vienaudži saziņas platformās, visbiezāk aptaujātie norādīja, ka pārrunāja saziņas platformas lietošanas noteikumus ar savu bērnu vai mazbērnu, un tā atzina 62% aptaujāto.

Savukārt 14% aptaujāto atzina, ka nedarīja neko. 6% aptaujāto atbildēja, ka sazinājās ar otra bērna vecākiem, lai kopīgi izrunātu raizes un novilktu robežas, bet 6% aicināja bērnu situāciju atrisināt pašam. Tikpat daudzi aptaujātie vecāki un vecvecāki kopā ar bērnu vai mazbērnu nobloķēja konkrēto vienaudzi, kurš traucēja.

Vēl tikpat liela daļa jeb 6% aptaujāto atzīmēja citu variantu, norādot, piemēram, ka šādu situāciju izrunāja ar vienaudzi klātienē vai arī vakaros laicīgi telefonam izslēdz skaņu, aktivizē netraucēšanas režīmu vai uzliek lietošanas ierobežojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.