Menu
 

Rīgā norisināsies starptautiska konference par cilvēka un ģimenes identitāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Uzsverot zināšanu nozīmīgumu un diskusiju aktualitāti par cilvēka identitātes un ģimenes vērtību aizstāvības jautājumiem, 23.-24. februārī Rīgā norisināsies starptautiska konference “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”. Konferenci organizē Latvijas Kristīgo mediķu biedrība (KMB) sadarbībā ar biedrību “Asociācija Ģimene” un Latvijas Vīru biedrību.

Divas dienas starptautiski novērtēti eksperti, sabiedriskās domas veidotāji un NVO pārstāvji un interesenti satiksies priekšlasījumos un diskutēs divās galvenajās izvirzītajās tēmās – “Cilvēka identitāte un dzīvības vērtība. Kas ir cilvēks?” un “Likumdošanas, politikas un zinātnes ietekmē – kas ir ģimene?”

“Mēs dzīvojam laikā, kad pasaulē sajukums vērtībās un identitātē ir vērojams gan  personīgā, gan valstiskā un globālā līmenī. Notiek cīņa starp fundamentālajām cilvēka identitātes, dzīvības un ģimenes vērtībām un humānisma liberālajām idejām. Šī būs pirmā tik liela mēroga konference Latvijā, kur šos jautājumus mums palīdzēs izgaismot gan juristi, gan politiķi, gan mediķi un mediju cilvēki,” plašāk stāsta KMB vadītāja Aiga Rotberga.

“Īpaši priecājos, ka mūsu vidū goda vieslektore būs Somijas parlamenta deputāte Paivi Rasanena kopā ar savu vīru teoloģijas doktoru Nīlo Peku Rasanenu. Nav noslēpums, ka pēdējos četrus gadus tieši viņa ir personīgi ļoti spraigi cīnījusies par vārda brīvību Eiropā, jo pati tikusi apsūdzēta naida runas noziegumā pēc ieraksta “Twiterī”. Līdzās viņas stāstījumam dzirdēsim arī pārstāvjus no juristu organizācijas “ADF International”, kuri pārstāvēja Paivi Rasanenu tiesas procesos un ir gatavi dalīties ar mums par ģimenes tiesiskajām normām un iespējām šobrīd Eiropā.”

Konferencē kā vieslektori uzstāsies ārsts epidemiologs, emeritētais profesors Kloda Bernāra Universitātē Lionā Renē Ekošārs (Francija), profesors, laulības un ģimenes maģistra studiju programmas vadītājs, daudzu grāmatu par ģimenes attiecībām autors Gintauts Vaitoska (Austrija), Kristīgo ārstu un zobārstu asociāciju vecākais viceprezidents bioētikas un sabiedriskās politikas jautājumos Džefrijs Barovs (ASV), Zviedrijas vadošās kristiešu domnīcas un pētniecības institūta direktors Pers Everts.

KMB vadītāja A.Rotberga uzsver, ka divu dienu laikā ikvienam, kuram rūp konservatīvās vērtības, to aizstāvība un integrācija sevis pārstāvētajā profesionālajā sfērā būs iespēja gūt svaigas un aktuālas zināšanas no starptautiskiem lektoriem, diskutēt, atrast sadarbības partnerus un nostiprināt personīgo izpratni par vīziju un izaugsmi mainīgajā vērtību laikmetā.

“Cilvēka identitātes jautājumiem un dzīvības vērtībai veltītajā daļā klātesošie varēs dzirdēt arī lekciju par mākslīgā intelekta ietekmi mūsu cilvēka dabu. To vadīs starptautiski atzīts lektors, nākotnes viedās informācijas analīzes speciālists Andreass Vībe no Šveices. Savukārt plānotās paneļdiskusijas abās dienās būs veltītas tematikām “Cik maksā cilvēka dzīvība 21. gadsimtā” un “Ģimene – sabiedrības, politikas un zinātnes krustcelēs”. Tajās piedalīsies arī pašmāju eksperti, un tās moderēs politologs Andis Kudors un mācītājs Dainis Pandars,” informē A.Rotberga.

Tikmēr pieredzes apmaiņas nolūkos 23. februāra vakarā notiks īpašs NVO prezentāciju vakars, kur būs iespēja dibināt kontaktus, dzirdēt citu organizāciju darbības pieredzi un uzdot papildus jautājumus vieslektoriem.

Starptautisko konferenci apmeklēt aicināts ikviens interesents. Plašāka informācija par norisi un lektoriem, kā arī pieteikšanos var atrast mājaslapā “kristigiemediki.lv”. Obligāta iepriekšēja reģistrēšanās, līdz 22. janvārim iespēja reģistrēties par īpaši zemu dalības maksu, kā arī atlaides, ja pērk 3 vai vairāk biļetes un atlaides “Goda ģimenes locekļu 3+ kartes” īpašniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.