Menu
 

Aptauja: vairāk nekā trešdaļa vecāku savus bērnus par labām sekmēm ir gatavi atalgot finansiāli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Labi sasniegumi skolā ir vispopulārākais mērķis, par ko vecāki būtu gatavi atalgot savus bērnus ar naudu – šādu motivācijas veicināšanu atbalsta vairāk nekā trešdaļa jeb 39 % vecāku Latvijā. Vienlaikus teju puse uzskata, ka par ikdienas pienākumu veikšanu savām atvasēm tomēr nebūtu jāmaksā, liecina bankas “Citadele” veiktā  aptauja.

Otra populārākā atbilde liecina, ka respondenti (22 %) būtu gatavi atalgot savus bērnus par dažādiem mājas uzkopšanas darbiem, piemēram, istabas sakārtošanu vai trauku novākšanu pēc ēdienreizēm. Savukārt par dārza darbiem būtu gatavi maksāt 13 % aptaujāto.

Dati arī liecina, ka 12 % aptaujāto bērnus gatavi motivēt ar naudu dalībai dažādās sporta aktivitātēs. Savukārt par automašīnas nomazgāšanu un brāļa vai māsas pieskatīšanu bērnus ar naudu gatavi atalgot 8 % vecāku, savukārt 7 % –  par mājdzīvnieku aprūpi un grāmatu lasīšanu.

Vismazāk (2 %) aptaujāto vecāku norāda, ka gatavi atalgot bērnus par noteiktu laiku bez viedtālruņa vai datora izmantošanas.

Iedzīvotāji vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem visbiežāk atbildējuši, ka neatbalsta bērnu motivēšanu ar naudu. Šādu viedokli aptaujā pauduši 47 % respondentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.