Menu
 

Foto: Valdlaučos un Ķekavā attīsta ģimenēm draudzīgu vidi

  • Autors:  Apriņķis.lv
12. decembrī atklāts jauns atraktīvs rotaļu laukums Valdlaučos. 12. decembrī atklāts jauns atraktīvs rotaļu laukums Valdlaučos. Foto: Ķekavas novada pašvaldība

Noslēdzoties Ķekavas novada pašvaldības īstenotajam projektam “Daudzbērnu ģimenēm labvēlīgu savstarpējo attiecību motivējošas vides izveide Valdlaučos un Ķekavā”, novadā labiekārtoti bērnu rotaļu laukumi, uzstādīti āra trenažieri un īstenota nometne bērniem no daudzbērnu ģimenēm. 

Projekta laikā Ķekavas parka teritorijā esošais bērnu laukums ir papildināts ar jaunu aprīkojumu fizisko aktivitāšu veikšanai. Uzstādīto vingrošanas elementu grupā ietilpst seši jauni āra trenažieri. Šos trenažierus sportiskām aktivitātēm varēs izmantot gan jaunieši, gan pieaugušie, kā arī vecāka gadagājuma cilvēki. Savukārt Valdlaučos izveidota un labiekārtota rotaļu un atpūtas zona. Jaunajā atpūtas vietā izbūvēts apgaismojums, uzstādīti soli, atkritumu urnas, velostatīvs un pieci rotaļu elementi, kurus varēs izmantot dažāda vecuma bērni, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Tāpat projekta ietvaros aizvadītajā skolēnu rudens brīvlaikā bērniem no daudzbērnu ģimenēm tika organizēta dienas nometne “Svētki un to tradīcijas”, kuras laikā notika 14 radošās darbnīcas. Nometni organizēja un vadīja projektā iesaistītie partneri – nodibinājums “Ķekavas novada fonds” un biedrība “Solis tuvāk”. 

Projekta “Daudzbērnu ģimenēm labvēlīgu savstarpējo attiecību motivējošas vides izveide Valdlaučos un Ķekavā” kopējais budžets bija vairāk nekā 41 tūkstotis eiro, no tiem 20 000 eiro – Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiāls atbalsts no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.