Menu
 

"Eurostat": Latvijas mājsaimniecības kultūrai un izklaidei 2017.gadā vidēji tērēja gandrīz desmito daļu ienākumu

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijas mājsaimniecības kultūrai un izklaidei 2017.gadā vidēji tērēja gandrīz desmito daļu ienākumu Foto - arhīvs

Latvijas mājsaimniecības kultūrai un izklaidei 2017.gadā tērējušas vidēji 9,9% no ienākumiem, kas ir par 1,4 procentpunktiem vairāk nekā Lietuvā un par 1,7 procentpunktiem vairāk nekā Igaunijā, liecina ES statistikas departamenta "Eurostat" apkopotie dati.

Eiropā vidēji mājsaimniecības kultūrai un izklaidei pērn tērējušas 8,5% ienākumu. Visaugstākie rādītāji konstatēti Dānijā, Zviedrijā un Somijā, kur mājsaimniecībās šāda veida aktivitātēm tērēti attiecīgi 11,5%, 11% un 10,5% no ienākumiem. Tāpat proporcionāli vairāk nekā Latvijā izklaidei un kultūrai tērējušas Slovākijas Nīderlandes un Austrijas mājsaimniecības, vidēji tam atvēlot attiecīgi 10,4%, 10,1% un 10% no ienākumiem.

Maltā mājsaimniecības šādiem mērķiem tērējušas tādu pat ienākumu daļu kā Latvijā - 9,9%, savukārt Lielbritānijas mājsaimniecībās atpūtai tērēti 9,8% no ienākumiem. Tāpat līdzīgu daļu ienākumu šāda veida aktivitātēm atvēlējušas mājsaimniecības Vācijā (9,2%), Čehijā (9%), Slovēnijā (9%), Beļģijā (8,2%), Francijā (8%) un Polijā (8%). Bulgārijā mājsaimniecības izklaidei un kultūrai atvēlējušas 7,9%, Spānijā - 7,4%, Ungārijā - 7,2%, bet Itālijā - 6,7% no ienākumiem.

Mazāk nekā 6% šādam mērķim pērn tērējušas mājsaimniecības Īrijā un Luksemburgā (5,9%), Rumānijā (5,8%) un Grieķijā (4,6%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.