Menu
 

Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Batņa kļuvis par Ādažu vidusskolas direktoru

  • Autors:  LETA
Foto - ogrenet.lv Foto - ogrenet.lv

Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa (LZS) kļuvis par Ādažu vidusskolas direktoru, liecina Ādažu novada domes ārkārtas sēdes lēmums.

Aģentūrai LETA Batņa atzina, ka pēc divu gadu darba pašvaldībā viņš jutis, ka sāk zust profesionālās kompetences izglītības jomā.

"Es vienmēr esmu teicis, ka kādā brīdī atgriezīšos skolā, jo tur man patīk labāk nekā pašvaldībā. Mani rosināja piedalīties konkursā uz Ādažu vidusskolas direktora amatu un izrādījās, ka no 26 pretendentiem mana kandidatūra ir vislabākā. Protams, tas man būs liels izaicinājums, jo ja ne šogad, tad nākamgad Ādažu vidusskola kļūs par lielāko skolu valstī," sacīja Batņa.

Viņš pašlaik nav pārtraucis darba attiecības ar Ikšķiles novada domi un plāno skolas direktora amatu apvienot ar vēlēto domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

"Pašlaik ir doma, ka Ikšķiles novada domē es varētu turpināt darbu kā atbrīvotais vietnieks, nedēļā strādājot piecas līdz desmit stundas. Taču par to vēl tiks lemts 21.augustā domes komitejas sēdē un pēc tam domes sēdē," sacīja Batņa.

Direktora amata pretendentu atlasei pašvaldība rīkoja atklātu konkursu, kam pieteicās 26 pretendenti. Konkurss notika vairākās kārtās, un no četriem labākajiem pretendentiem visaugstāko punktu skaitu konkursa komisija piešķīra Batņam.

Komisijas un domes vadības ieskatā Batņam ir teicama profesionālā kompetence un praktiskā darba pieredze, jo līdz šim viņš vadījis Ikšķiles vidusskolu un Valles vidusskolu Vecumnieku novadā.

Tāpat izvērtējot Ādažu vidusskolas direktora amata pienākumus Ādažu dome secinājusi, ka amatu savienošana neradīs interešu konflikta situāciju, nebūs pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām, kā arī tā nekaitēs amatpersonas tiešo pienākumu veikšanai.

Batņa absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas nodaļu, iegūstot profesionālo maģistra grādu mūzikā, ieguvis maģistra grādu skolvadībā, absolvējot Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju, kā arī absolvējis Latvijas Biznesa koledžu.

Ādažu vidusskola ir otra lielākā skola valstī. Iepriekšējā mācību gadā tajā mācījās 1506 skolēni, un mācību darbu tajā nodrošināja 125 skolotāji. Ņemot vērā, ka Ādažu vidusskolas ēka bija pārpildīta, tā tika paplašināta, šā gada jūlijā ekspluatācijā, pieņemot jauno Ādažu sākumskolu ar 32 klašu telpām.

Pēc iecelšanas jaunajā amatā kā lielāko izaicinājumu Batņa minēja jaunā mācību satura ieviešanu tik lielā skolā kā Ādažu vidusskola, jo pašos pamatos jaunais mācību saturs tiek balstīts uz individuālu pieeju skolēnam.

"Izglītības iestādēs, kurās ir liels audzēkņu skaits klasē, pedagogam tas ir liels izaicinājums. Liela uzmanība būs jāpievērš gan pedagogu un atbalsta personāla darba plānošanai, gan viņu profesionālajai pilnveidei," uzskata Batņa.

Viņš atzīst, ka īpašs izaicinājums būs arī organizatoriskais darbs, lai panāktu vienotu skolas darbību divās atsevišķās skolas ēkās. Jaunais direktors Ādažu vidusskolu redz kā reprezentatīvu, prestižu un atklātu iestādi, kas piedāvā kvalitatīvu izglītības programmu spektru, nodrošinot ne tikai vispārējo izglītību, bet arī intelektuālu un praktisku interešu un neformālās izglītības programmu piedāvājumu ar dažādām, vispusīgām un kvalitatīvām iemaņām.

"Mana ambīcija ir Ādažu vidusskolā ieviest tādus jauninājumus, lai par tiem runātu visā Latvijā. Mans mērķis - padarīt Ādažu vidusskolu par vienu no labākajām skolām Latvijā," apņēmības pilns ir jaunais direktors.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.