Menu
 

Tiesās nepanāk bērnu uzņemšanas kārtības maiņu Ikšķiles novada pirmsskolās

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Augstākā tiesa ir noraidījusi kasācijas tiesvedību par bērnu uzņemšanas kārtību Ikšķiles novada pirmsskolās, aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Kasācijas sūdzību iesniedza bērnu vecāki par bērnu uzņemšanas kārtību, kas noteikta Ikšķiles novada pašvaldības 2011. gada 28. septembra saistošajos noteikumos, līdz ar to tagad visās tiesas instancēs, Administratīvajā rajona tiesā un apgabaltiesā, līdzpieteicēju prasības ir noraidītas.

Šajā trešdienā Augstākās tiesas Senāta rīcības sēdē Senatoru kolēģija nolēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību par Administratīvās apgabaltiesas 2019. gada 28. februāra Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīts līdzpieteicēju pieteikums par Ikšķiles novada pašvaldības domes 2017. gada 28. jūnija lēmuma atzīšanu par prettiesisku un izbeidza apelācijas tiesvedību. Pieņemtais lēmums nav pārsūdzams, sacīja Dūša.

Par pamatotu Augstākās tiesas Senatoru kolēģija ir atzinusi arī apgabaltiesas secinājumu, ka pirmsskolas izglītības iestādes "Urdaviņa" izveidotā bērnu uzņemšanas sistēma ir vērtējama kā saprotama un caurspīdīga, kā arī nav konstatējama amatpersonu negodprātīga rīcība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.