Menu
 

Saulkrastu un Vangažu vidusskolai piešķir statusu "eTwinning skola"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Saulkrastu vidusskola un Vangažu vidusskola ir to 34 Latvijas izglītības iestāžu skaitā, kurai piešķirts Eiropas līmeņa statuss “eTwinning skola”. Šī gada 26. augustā izglītības konferencē Ropažos “eTwinning” projektu koordinatore Liene Millere abu iestāžu vadības pārstāvjiem pasniegs “eTwinning skolas” atzinības zīmi un Eiropas Komisijas pateicības vēstuli.

Novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos sadarbības projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā, šā gada pavasarī 1004 izglītības iestādēm visā Eiropā (10 iestādēm Latvijā) tika piešķirts statuss “eTwinning skola”. 2018. gadā šādu statusu uz diviem gadiem piešķīra 1021 “eTwinning” izglītības iestādei, tostarp 24 Latvijā. Konkursa kārtībā augsto atzinības zīmi piešķīra iestādēm, kurās darbojas aktīvu skolotāju komandas, kas īsteno “eTwinning” projektus un skolā veicina digitālo pratību un interneta drošību, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Pedagogu digitālās pratības pilnveides daļas projektu koordinatore Baiba Suseja.

Visas statusu “eTwinning skola” ieguvušās skolas saņem arī Eiropas Savienības izglītības, jaunatnes, sporta un kultūras komisāra Tibora Navračiča vēstuli. Tajā viņš pateicas apbalvoto skolu vadībai un skolotājiem par aktīvu darbu “eTwinning”: “Iegūtais statuss “eTwinning skola” parāda, ka Jūsu skola ir izmantojusi jaunākos digitālos un radošos rīkus, lai uzlabotu skolēnu mācību sasniegumus, atspoguļo veiksmīgu sadarbību ar citām “eTwinning” skolām. Šis apbalvojums norāda arī uz Jūsu pūliņiem veicināt pedagogu profesionālo pilnveidi, tādējādi palīdzot pedagogiem uzlabot savas prasmes skolēnu labā.”

“eTwinning” ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā “Erasmus+” aktivitāte, kas tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā, skaidro B. Suseja. Reģistrējoties “eTwinning”, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Platformā “eTwinning.net” reģistrējušies aptuveni 695 000 skolotāju, no kuriem 6500 ir Latvijas skolotāji. Informācija par citiem “eTwinning” pasākumiem – www.etwinning.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.