Menu
 

Ķekavas vidusskolā direktore: Jaunā mācību gada lielākais izaicinājums būs jauno standartu ieviešana

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Jaunā mācību gada lielākais izaicinājums būs jauno mācību standartu ieviešana, īpaši vidusskolas līmenī, aģentūrai LETA sacīja Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka.

Viņa norādīja, ka šis mācību gads ir laiks, lai pilnvērtīgi sagatavotos jauno standartu ieviešanai, un īpaši tas attiecas uz vidusskolu."Mācību saturs ir pilnīgi jauns un patiesībā diezgan īsā termiņā jātiek skaidrībā ar to, ko un kā mēs piedāvājam, jo, protams, ka vecāki grib zināt, kas viņu bērnu sagaida turpmāk," sacīja vidusskolas direktore.

Pēc viņas paustā, šajā mācību gadā turpināsies arī darbs pie projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā". Projektā izveidotas divas komandas - sākumskolas un vidējās izglītības. Direktore piebilda, ka Ķekavas vidusskolas pedagogi pieteikti un sākuši apmācības kursu apguvei matemātikā, angļu valodā un programmēšanā.

Pugovka norādīja, ka jau šogad sākts aprobēt arī dažādus materiālus, proti, intensīvi tiek veikti visi priekšdarbi, lai varētu pēc gada pilnvērtīgi sākt jaunā standarta realizāciju.

Vienlaikus vidusskolas direktore atzina, ka būs izaicinājumi, kas ietekmēs šo standartu ieviešanu - mācību procesa pārmaiņas būs atkarīgas no pieejamajām telpām. Pugovka atzina, ka Ķekavas vidusskolai patlaban ir akūts telpu trūkums, kas ir galvenais klupšanas akmens, lai varētu brīvi ieviest jaunos standartus.

Pēc direktores teiktā, šajā mācību gadā Ķekavas vidusskolā mācību gadu sāks 1309 skolēni, kas ir par 100 skolēniem vairāk nekā gadu iepriekš.

Pugovka sacīja, ka skolēnu skaita pieaugums nozīmēja arī nepieciešamību papildināt pedagogu rindas, kas nav bijis viegls uzdevums. Pēc direktores paustā, lielos vilcienos skolai izdevies nokomplektēt gandrīz visu nepieciešamo pedagogu sastāvu, kaut trūkstot dabaszinību skolotāja 5. un 6.klasei. Šajā mācību gadā Ķekavas vidusskola uzņēmusi arī diezgan daudz jaunu skolotāju, piebilda Pugovka.

Kā ziņots, šodien jauno mācību gadu sāks aptuveni 215 000 skolēnu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) provizoriskie dati.

Kaut arī precīzs skolēnu skaits būs zināms tikai septembra otrajā pusē, kad IZM saņems un apkopos pašvaldību sniegto informāciju, ministrija skaidroja, ka skolēnu skaits šogad būtiski neatšķiras no pagājušā gada rādītāja. Pirmo reizi skolas durvis šogad vērs aptuveni 20 000 pirmklasnieku, tādējādi vismaz saskaņā ar provizoriskajiem datiem šis rādītājs saglabājies pagājušā gada līmenī.

Tikmēr, salīdzinot ar 2018.gadu, sarucis jaunajā mācību gadā durvis vērušo izglītības iestāžu skaits. Pērn Latvijā darbojās 776 vispārējās izglītības iestādes, vienlaikus gada laikā pieņemti lēmumi par 14 izglītības iestāžu likvidāciju, bet vēl vairāki desmiti izglītības iestāžu reorganizācijas rezultātā apvienojušās ar citām skolām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.