Menu
 

Direktors: Ādažu vidusskolu jaunajā mācību gadā gaida organizatoriski un ar mācību saturu saistīti izaicinājumi

  • Autors:  LETA
Zinību dienā skolēni ierodas jaunajā Ādažu sākumskolā. Foto - LETA Zinību dienā skolēni ierodas jaunajā Ādažu sākumskolā. Foto - LETA

Ādažu vidusskolu jaunajā mācību gadā gaida organizatoriski un ar jauno mācību saturu saistīti izaicinājumi, norādīja vidusskolas direktors Česlavs Batņa. Pēc viņa paustā, Ādažu vidusskolā šogad tapis jauns korpuss, kas paredzēts sākumskolai, bet vidusskola atradīsies tur, kur iepriekš. Šī iemesla dēļ nozīmīgs jaunajā mācību gadā būs organizatoriskais un komunikācijas darbs, sadarbojoties skolotājiem un vadībai.

Tāpat, kā skaidroja Batņa, aktuāla joprojām ir kompetencēs balstītās izglītības ieviešana, proti, jāgatavojas nākamajam gadam, lai jaunā mācību satura ieviešana noritētu sekmīgi. "Mēs gribam jau aptuveni līdz janvārim, februārim noskaidrot un saprast, kādas jomas vēlamies attīstīt vidusskolā, kā arī izveidot provizoriskos piedāvājumus vidusskolēniem. Tas šobrīd būs vissarežģītākais," sacīja Batņa.

Viņš informēja, ka šogad Ādažu vidusskolā mācības sāks 1578 skolēni, no kuriem sākumskolā mācības sāks 678 bērni. Skolēnu skaits šogad, salīdzinot ar 2018.gadu, pieaudzis par apmēram 70 bērniem, piebilda direktors, pēc kura teiktā, šogad pirmo gadu mācības sāks trīs vidusskolas paralēlklases, kā arī septiņas 1.klases, kas ir par vienu klasi vairāk nekā pērn.

Viņš piebilda, ka Ādažu vidusskolai izdevies nokomplektēt visu nepieciešamo pedagogu komandu, un vakantu vietu skolā patlaban neesot.

Kā ziņots, šodien jauno mācību gadu sāks aptuveni 215 000 skolēnu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) provizoriskie dati.

Kaut arī precīzs skolēnu skaits būs zināms tikai septembra otrajā pusē, kad IZM saņems un apkopos pašvaldību sniegto informāciju, ministrija skaidroja, ka skolēnu skaits šogad būtiski neatšķiras no pagājušā gada rādītāja. Pirmo reizi skolas durvis šogad vērs aptuveni 20 000 pirmklasnieku, tādējādi vismaz saskaņā ar provizoriskajiem datiem šis rādītājs saglabājies pagājušā gada līmenī.

Tikmēr, salīdzinot ar 2018.gadu, sarucis jaunajā mācību gadā durvis vērušo izglītības iestāžu skaits. Pērn Latvijā darbojās 776 vispārējās izglītības iestādes, vienlaikus gada laikā pieņemti lēmumi par 14 izglītības iestāžu likvidāciju, bet vēl vairāki desmiti izglītības iestāžu reorganizācijas rezultātā apvienojušās ar citām skolām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.