Menu
 

Baložu un Ādažu jauno velosipēdistu izlase – ceturtā labākā Eiropā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nedēļas nogalē Šveices pilsētā Ženēvā norosinājās Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību lielais fināls, kurā Latvijas jauno velosipēdistu izlase spraigā cīņā izcīnīja augsto ceturto vietu. Par sacensību uzvarētājiem kļuva Čehija, savukārt Slovākija un Serbija attiecīgi ierindojās otrajā un trešajā vietā. Latviju no trešās vietas šķīra tikai viens punkts, pavēstīja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā. 

Latvijas godu šajās sacensībās pārstāvēja Alise Zēģele, Elizabete Zilemane un Adriāns Poreiters no Baložiem, kā arī Ernests Brigmanis Briģis no Ādažiem, savukārt šo komandu vadīja pedagogi Valda Kjaspere, Andris Žilko un Eva Jākobsone.

Sacensībās liela uzmanība tika pievērsta drošībai – kā veidojas bīstamas situācijas, kā tās paredzēt un kā no tām izvairīties. Savukārt viens praktiskās braukšanas posms bija aizstāts ar satiksmes drošības uzdevumiem virtuālajā spēlē, kurā bija jāizmanto virtuālās brilles.

Sacensības, kurās piedalās 10-12 gadus veci skolēni, ir īpašs notikums dažādu valstu bērniem, kas dod iespēju gan iegūt un nostiprināt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai rūpētos par savu drošību mūsdienu sarežģītajā ceļu satiksmē, gan ļauj labāk iepazīt vienam otru un dažādu Eiropas valstu kultūras. To, ka šīs sacensības ir svarīgs, apliecina arī fakts, ka sacensības apmeklēja Starptautiskās Autosporta federācijas prezidents Žans Tods.

Gandrīz katru gadu Latvijas jaunie velosipēdisti no Eiropas sacensībām atgriežas ar nozīmīgiem sasniegumiem. Pirmā vieta tika izcīnīta 2017.gadā Albānijā, 2016.gadā Čehijā un 2009.gadā Somijā, savukārt 2015.gadā Austrijā, 2013.gadā Melnkalnē, 2012.gadā Polijā un 2010.gadā Maķedonijā – 3.vieta, 2018.gadā Ungārijā – 2.vieta, bet 2014.gadā Norvēģija – 4.vieta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.