Menu
 

Līdz 2021. gadam rindas uz bērnudārziem plāno likvidēt sešas pašvaldības, arī Pierīgā

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Līdz 2021. gadam rindas uz pirmsskolas izglītības iestādēm likvidēt grasās sešas Latvijas pašvaldības, norādīts otrdien valdībā izskatītajā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ikgadējā ziņojumā Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību.

Dokumentā, atsaucoties uz pašvaldību aptauju, pausts, kā līdz 2021. gadam rindu pilnībā plāno likvidēt sešas pašvaldības. Šogad to plāno paveikt Cēsu, Ikšķiles un Inčukalna novads, nākamgad Jūrmala un Olaines novads, bet 2021. gadā Tukuma novads.

Savukārt virkne pašvaldību plāno būvēt jaunas pirmsskolas izglītības iestādes vai paplašināt esošās, radot papildu vietas. Šādu vietvaru vidū dokumentā minēti Ādažu, Babītes, Burtnieku, Ķekavas, Mārupes, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Salaspils, Tukuma novads, kā arī Rīga, Liepāja un Jelgava.

Ņemot vērā demogrāfiskās tendences, vairākās Pierīgas pašvaldībās sagaidāms, ka pieprasījums pēc pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm turpinās pieaugt, līdz ar to Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā 2021.–2027. gadam ir būtiski paredzēt atbalstu pašvaldībām pirmsskolas izglītības pieejamības nodrošināšanai, norādīts valdības vadītāja ziņojumā. 

Vienlaikus vairākas pašvaldības arī norādījušas uz labo sadarbību ar privātajiem pakalpojumu sniedzējiem. Arī turpmāk pašvaldības nodrošinās atbalstu bērniem, kuri apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes vai izmanto bērnu uzraudzības pakalpojumus, secināts aptaujā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.