Menu
 

Ulbrokas vidusskolā tiksies 400 izglītības darbinieki no 55 novadiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

24. oktobrī 400 skolotāji, skolu vadītāji un pašvaldību izglītības speciālisti tiksies Ulbrokas vidusskolā zinātniski praktiskajā konferencē "Izglītības skola 2019". Šī gada konferences temats – "Pašvadīta mācīšanās kompetencēs balstītā izglītībā", informē pasākuma organizatori – Ulbrokas vidusskolas pārstāvji.

"Skolēnu motivācijas trūkums ir nozīmīgs šķērslis, lai skolēns sekmīgi spētu apgūt mācību saturu, kā arī lai skolēns audzināšanas darba ietvaros spētu veidoties par tādu personību, kas sekmīgi spētu integrēties sabiedrībā. Skolēnu kā personību, kas, balstoties uz savām spējām, prasmēm un attieksmēm, spēj gūt panākumus savā dzīves ceļā. Skolēns kā personība, no kura ir atkarīga mūsu valsts un tautas nākotne," norāda Ulbrokas vidusskolas direktors Normunds Balabka.

"Lai iepriekš minētais īstenotos praksē, liela nozīme ir tam, vai skolotājs un izglītības iestāde kopumā ir radījusi vidi, kas sekmētu ikvienam skolēnam iespēju pašam veidot savu pašmotivācijas sistēmu. Savukārt pašmotivācijas sistēma ir pamats skolēna spējai patstāvīgi īstenot ikdienā mācību un audzināšanas darba ietvaros pašvadītu mācīšanos. Tas nozīmē, ka mūsdienās izglītības iestādē viens no galvenajiem uzdevumiem ir veidot vidi, kas sekmētu ikvienam skolēnam spēju īstenot pašvadītu mācīšanās un audzināšanas procesu," runājot par konferences aktualitāti, stāsta N. Balabka. Lai dalītos ar pieredzi, auditoriju uzrunās gan Drabešu Jaunās pamatskolas direktore Kristīne Paisuma, gan asocētais profesors Pēteris Jurss, gan arī īpašā konferences viešņa – Igaunijas Demokrātiskās skolas pārstāve Natālija Švecova no Tallinas.

Savukārt konferencē praktiskās darbnīcas tiek organizētas, balstoties uz projekta "Skola 2030" ietvaros radīto iedalījumu: atsevišķas nodarbības paredzētas sākumskolas pedagogiem, atsevišķas – valodu, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā jomas pedagogiem, atsevišķas – dabaszinātņu, matemātikas un tehnoloģiju jomas pedagogiem, atsevišķas – sociālās, pilsoniskās, veselības un fiziskās aktivitātes jomas pedagogiem, atsevišķas – audzināšanas jomas pedagogiem un vēl atsevišķa darbnīca būs arī pašvaldību izglītības pārvalžu speciālistiem un skolu vadītājiem.

"Temats ir tik pieprasīts, ka nācās pārplānot konferences darbu un dubultot pieļaujamo dalībnieku apjomu, jo sākotnējo 200 dalībnieku vietā tiksimies 400," atzīmē pasākuma organizatori. Šī jau ir trešā konference kopš 2017. gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.