Menu
 

Programmēšanas konkursā godalgota vieta arī Salaspils skolniecēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
3. vietas ieguvējas Anna Hrističa un Alise Evelīna Toča no Salaspils 1. vidusskolas. Foto: www.facebook.com/learnitlv 3. vietas ieguvējas Anna Hrističa un Alise Evelīna Toča no Salaspils 1. vidusskolas. Foto: www.facebook.com/learnitlv

25. oktobrī norisinājās bērnu un jauniešu programmēšanas konkursa "Mēs esam ideāli" fināls, kopā pulcējot 20 labākās komandas no Rīgas un reģionu pamatskolām. Finālā skolēni bērnu programmēšanas skolas "Learn IT" mentoru vadībā uzlaboja konkursa 1. kārtā iesūtītos projektus, kā arī radīja jaunas animācijas "Double Faced Eeels" dziesmai "Ideāli". Kopumā konkursā tika saņemti 80 dažādu projektu no 131 skolēna.

Finālā tika noskaidrotas trīs labākās komandas: 1. vietu ieguva Armands Vagalis no Krāslavas pamatskolas; 2. vietu ieguva Tomass Gailis un Edgars Bāliņš no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas; 3. vietu ieguva Anna Hrističa un Alise Evelīna Toča no Salaspils 1. vidusskolas. Uzvarētāji ieguva vērtīgas balvas: pirmās vietas ieguvējs ceļos uz Stokholmu, kur apmeklēs zinātnes muzeju "Tekniska", otrās vietas ieguvēji mācīsies būvēt dronus sadarbībā ar "Drone Racing Latvia", bet trešās vietas ieguvējas divas stundas radīs mākslas darbus virtuālās realitātes studijā "Portāls – Virtual Reality Arcade", informē organizatoru pārstāve Katrīna Ansonska. 

"Konkursa mērķis bija celt jauniešu pašapziņu un novērtēt dažādo un atšķirīgo. Skolēnu iesniegtie darbi bija patiesi atšķirīgi, oriģināli un radoši. Liels prieks, ka konkursā piedalījās skolēni no dažādiem Latvijas reģioniem un iesaistījās vairāk meiteņu, nekā ierasts. Puse no finālistiem bija tieši meitenes, un divas no tām ieguva godpilno 3. vietu. Redzu, ka šāda veida konkursi ne tikai veicina interesi par programmēšanu, bet arī parāda plašākas iespējas, kā izmantot tehnoloģijas radoši un jēgpilni, tādā veidā ieinteresējot plašāku skolēnu skaitu," saka programmēšanas skolas "Learn IT" dibinātāja Linda Sinka.

"Esam gandarīti, ka šis konkurss ir rosinājis 131 skolēnu attīstīt savas radošās prasmes, programmējot animācijas pilnīgi jaunai dziesmai, kas veltīta tieši šim konkursam. Mums kā IT uzņēmumam, kas ir viens no konkursa atbalstītājiem, ir pārliecība, ka šis konkurss veicina arī jaunās paaudzes konkurētspēju nākotnes darba tirgū," stāsta "Cognizant" vadītājs Latvijā Kims Leandersons (Kim Leandersson).

"Vienā vārdā – ideāli!" tā par "Learn IT" iniciatīvu un konkursa norisi saka grupas "Double Faced Eels" solists Reinis Straume. "Bijām klāt konkursa finālā, īsi aprunājāmies ar katru no fināla komandām un redzējām, ar kādu rūpību, degsmi un izdomu bērni risina uzdevumu. Esam pārliecināti, ka šis konkurss pozitīvi ietekmēs ne tikai pirmo vietu ieguvējus, bet arī katru, kurš pieņēma radošo izaicinājumu. Ar nepacietību gaidām gala rezultātu no "Learn IT"." No finālā radītajām animācijām tiks izveidots vienots videoklips, kas tiks publicēts 25. novembrī "Double Faced Eels" oficiālajā "YouTube" kanālā. 

Konkursa finālā piedalījās skolēni no Ķeguma Komercnovirziena vidusskolas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Krāslavas pamatskolas, Salas vidusskolas, Salaspils 1. vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Limbažu sākumskolas, Rīgas Angļu ģimnāzijas, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas, Rīgas 45. vidusskolas, Amatas novada Skujenes pamatskolas, Rīgas 1. tālmācības vidusskolas, Zemgales vidusskolas un programmēšanas skolas "Learn IT", vēsta K. Ansonska.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.