Menu
 

Programmas "Sporto visa klase" atklāšanā sveikti Olaines skolēni un Ķekavas skolotāja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien “Arēnā Rīga” pulcējās gandrīz 8000 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētās programmas “Sporto visa klase” dalībnieku no visas Latvijas, lai aizraujošā un plašā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas sestajai sezonai.

Atklāšanas pasākumā tika pasniegtas LOK speciālbalvas vairākās nominācijās. Par aktīvāko izglītības iestādi tika nosaukta Olaines 1.vidusskola, par aktīvāko pašvaldību – Gulbenes novada pašvaldība, savukārt atsaucīgākās klases audzinātājas gods tika Rīgas Lietuviešu vidusskolas 4.b klases skolotājai Ingrīdai Rimšānei, bet par atsaucīgāko sporta skolotāju tika nosaukta Ķekavas vidusskolas sporta skolotāja Aiga Liepkalne.

Šajā mācību gadā programmā piedalīsies visu Pierīgas novadu mācību iestādes, izņemot Salaspils un Mālpils skolas. Programmā šajā sezonā iesaistīsies jauni dalībnieki no 115 klasēm, bet kopumā projektā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sportos 371 klase, liecina Latvijas Olimpiskās komitejas informācija.

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits savā apsveikuma vēstulē programmas dalībniekiem norādīja: “Vēlos uzsvērt, ka projekts “Sporto visa klase” ir nozīmīgs visai Latvijai: tas rosina jauniešus būt aktīviem, mērķtiecīgiem, līdzdarboties un jau no mazotnes izvēlēties veselīgu un sportisku dzīvesveidu. Tāpēc atzinīgi vērtēju jūsu iesaisti projektā “Sporto visa klase” un no sirds ticu, ka jūs būsiet tie, kas Latviju veidos par vienu no modernākajām, zaļākajām un veselīgāk domājošajām valstīm visā pasaulē.”

“Arēna Rīga” atklāšanas pasākumā dalībniekus priecēja dažādi izklaidējoši elementi – talismanu parāde ar programmas “Sporto visa klase” talismaniem Klasīte un Klasēns priekšgalā, gaismu izrāde, priekšnesumi no “Green trial” un “Moto trial” dalībniekiem, kurus paspilgtināja mūziķi no grupas “Sub Scriptum”, bet izklaides programmas noslēgumā ar lielām ovācijām “Arēnā Rīga” tika sagaidīta grupa “Bermudu divstūris”. Bez izklaidējošajiem elementiem, programmas jaunie dalībnieki saņēma oficiālo programmas piederības zīmi – karogu, kā arī kopā ar Latvijas vieniem no labākajiem sportistiem – Anastasiju Kravčenoku, Aļonu Ostapenko, Jāni Blūmu, Reini Nitišu un Sindiju Bukšu nodeva programmas “Sporto visa klase” svinīgo zvērestu.

Jāatgādina, ka programma “Sporto visa klase” paredz iesaistīto izglītības iestāžu 2., 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes – vispārējā fiziskā sagatavotība; futbola iemaņu apguve (2.klasēm – rotaļas); peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā vai nodarbība džudo.

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2.-6.klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.