Menu
 

Bērni no Mālpils, Carnikavas un Laurenčiem izpelnās atzinību konkursā "Mūsu mazais pārgājiens"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zemkopības ministrija Foto - Zemkopības ministrija

Ceturtdien Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā “Silava” norisinājās konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” uzvarētāju apbalvošanas pasākums. Jau par tradīciju kļuvušajā konkursā piedalījās Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi, kuri veica izpēti par bērzu. Apbalvoto vidū bija arī bērni no vairākiem Pierīgas novadiem. 

Šogad konkurss “Mūsu mazais pārgājiens” notika 13.reizi. Konkursa dalībnieki veica literatūras un citu informācijas avotu izpēti, pēc tam devās pārgājienā un sagatavoja radošu darbu brīva stāstījuma vai esejas veidā, papildinot ar stāstnieku liecībām un vizuālo informāciju, informēja Zemkopības ministrijā.

Otro vietu 5.-9.klašu grupā ieguva Laurenču sākumskolas 6.a klase, interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā otro vietu ieņēma Carnikavas mazpulks, bet 1.-4.klašu grupā atzinību izpelnījās Mālpils novada vidusskolas 3.a klase. Atzinību ieguvušie dalībnieki saņēma specbalvas, visi konkursa dalībnieki – balviņas. Noslēguma pasākumā skolēni piedalījās radošajās darbnīcās. 

Konkursa komisija, kurā bija pārstāvji no Valsts izglītības satura centra, Zemkopības ministrijas, AS “Latvijas Valsts meži”, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un AS “Latvijas Finieris” un publicists Ēriks Hānbergs, pateicas visiem konkursa dalībniekiem par dalību konkursā un skolotājiem par spēju mudināt ieraudzīt un izzināt. 

Iepriekšējos gados konkursa dalībnieki apzināja Latvijas mežā sastopamās dabas un kultūrvēsturiskās vērtības, iepazinās ar koksnes izmantošanas veidiem un ieguva plašākas zināšanas par meža nozari un tās nozīmi tautsaimniecībā. Tāpat dalība konkursā veicināja izpratni par klimata izmaiņām Latvijā un pasaulē, kā arī meža nozares devumu klimata izmaiņu mazināšanā un meža daudzveidīgajām bagātībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.