Menu
 

Šogad apstiprināti "Erasmus+" projekti izglītības jomā vairāk nekā 27 miljonu eiro apmērā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 2019. gadā ir apstiprinājusi “Erasmus+” programmas projektus skolu, profesionālās, pieaugušo un augstākās izglītības sektorā ar kopējo finansējumu vairāk nekā 27,97 miljoni eiro, kas ir teju par 5 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

Šo summu veido Eiropas Komisijas finansējums mācību mobilitātei un stratēģiskajām partnerībām izglītības un mācību jomā 25,89 miljonu eiro apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums augstskolu studentu un personāla mobilitātei – 2,08 miljoni eiro, informē VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Keiča.

Šogad visos izglītības sektoros kopā apstiprināti 182 mobilitātes projekti par 18,77 miljoniem eiro. To ietvaros tiks īstenotas 6747 mobilitātes, kas sniegs iespēju dažādu izglītības sektoru pārstāvjiem doties gūt zināšanas un pieredzi ārvalstīs, piedaloties kursos, darba vērošanā vai pieredzes apmaiņā, kā arī docēt, stažēties, studēt vai iziet praksi citā valstī.

Apstiprināto projektu ietvaros mobilitātes uz “Erasmus+ programmas dalībvalstīm dosies 2487 studenti, 1574 augstskolu mācībspēki, 583 vispārizglītojošo un 172 profesionālo izglītības iestāžu pedagogi. 1028 profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi dosies īstermiņa mobilitātēs, savukārt 63 īstenos ilgtermiņa mobilitātes (“ErasmusPro”), kuru ilgums ir no trīs līdz 12 mēnešiem. Profesionālās izglītības sektorā finansējums piešķirts arī 109 audzēkņu pavadošajām personām un sešām ilgtermiņa mobilitātes plānošanas vizītēm. Smelties pieredzi ārvalstīs ar “Erasmus+” programmas atbalstu dosies arī 125 pieaugušo izglītotāji, stāsta VIAA pārstāve.

Aktivitātē, kuras ietvaros augstskolām ir iespēja sadarboties ar augstskolām ārpus Eiropas Savienības un īstenot abpusējas mobilitātes, 2019. gada projektu pieteikumu konkursā 17 Latvijas augstākās izglītības iestādes ieguva iespēju sadarboties ar augstskolām no visas pasaules, uzņemot 144 studentus un 220 vispārējā un akadēmiskā personāla pārstāvjus, kā arī nosūtot mobilitātē 27 studentus un 209 vispārējā un akadēmiskā personāla pārstāvjus no Latvijas.

Visos izglītības sektoros kopā šogad apstiprināti 174 stratēģisko partnerību projekti par kopējo finansējumu 9,2 miljoni eiro. Gadu no gada turpina pieaugt skolu starptautiskā sadarbība labas prakses apmaiņai, un 2019. gadā apstiprināto skolu apmaiņu partnerību skaits sasniedzis 144 (15 koordinatorskolas un 129 partnerskolas). VIAA tīmekļvietnē publicēta statistika par 2019. gada “Erasmus+” programmas finansējumu, pieteikumiem un apstiprinātajiem projektiem visos izglītības sektoros, vēsta K. Keiča.

“Erasmus+” ir Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programma. Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par “Erasmus+” programmas īstenošanu Latvijā, VIAA nodrošina programmas ieviešanu izglītības un mācību jomā, savukārt Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra – jaunatnes jomā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.