Menu
 

Mālpilī notiks jaunsargu instruktoru kvalifikācijas paaugstināšanas seminārs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 8. līdz 17. janvārim Mālpils profesionālajā vidusskolā norisināsies seminārs jaunsargu instruktoriem, kura laikā viņi papildinās savas zināšanas dažādos mācību kursos un, tos sekmīgi nokārtojot, iegūs sertifikātus. Kopā plānots, ka piedalīsies ap 100 jaunsargu instruktoru, pavēstīja Jaunsardzes centrā.

Semināra pirmajā daļā no 8. līdz 12. janvārim tiks sniegts paaugstinātas un augstas bīstamības nodarbību sagatavošanas un vadīšanas kurss, kā arī vairāki kvalifikācijas uzturēšanas semināri par tādām tēmām, kā darbs ar bērniem un jauniešiem, komunikācijas meistarība, jaunsargu paraugprogrammas apmācību tēmas, visaptverošā valsts aizsardzība un patriotisms un instruktora loma.

Savukārt semināra otrajā daļā, kas norisināsies no 12. līdz 17. janvārim, instruktori tiks sagatavoti un sertificēti paplašinātās pirmās palīdzības un stacionārās šaušanas ar mazkalibra ieroču sagatavošanas un vadīšanas kursā.

Kvalifikācijas paaugstināšanas seminārus Jaunsardzes centrs organizē, lai nodrošinātu to, ka jaunsargiem nodarbībās tiek pasniegts kvalitatīvs un vienots mācību saturs, kā arī lai pārliecinātos, ka instruktoriem ir atbilstošas zināšanas un prasmes realizēt drošas nodarbības jaunsargiem.

Jaunsardzes centrs šādus seminārus organizē divas reizes gadā – janvārī un augustā. Plānots, ka otrs šī gada seminārs norisināsies no 12. līdz 21. augustam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.