Menu
 

Tuvojas skolēnu konkursa "Gribu būt mobils" pusfināli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

No 16. janvāra līdz 6. februārim Latvijā sāksies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) konkursa "Gribu būt mobils" pusfināli, kurā piedalīsies katra reģiona 10 labākās komandas. Tas būs konkursa 2. posms. Pirmajā, neklātienes, posmā savas zināšanas un prasmes pārbaudīja teju 500 jauniešu komandas no visiem Latvijas novadiem.

Pirmās pusfināla sacensības notiks 16. janvārī Rīgas motormuzejā. Ņemot vērā skolēnu un pedagogu daudzkārt pausto viedokli, ka jauniešiem atraktīvas šķiet sacensību formas, kas cieši saistītas ar jauno tehnoloģiju izmantošanu, konkursa dalībnieki atbildēs uz testa jautājumiem, lietojot planšetdatorus. Otrajā sacensību sadaļā skolēni iejutīsies satiksmes drošības speciālistu lomā un veidos pareizi organizētas satiksmes shēmas, informē CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

Noslēgumā notiks mājasdarbu prezentācija. Šī mācību gada konkursa mājas darba tēma ir "Ir labi būt labam". Komandai jāizveido savā skolā vai citā sabiedriskā vietā kampaņa vai pasākums par satiksmes dalībnieku savstarpējo kultūru un cieņu, par pamatu ņemot gājējus, velosipēdu un mopēdu vadītājus.

Rīgas pusfinālā piedalīsies komandas no Rīgas 21. vidusskolas, Baložu vidusskolas, Ādažu vidusskolas, privātās pamatskolas "Gaismas tilts 97", Berģu Mūzikas un mākslas skolas un Ķekavas vidusskolas, vēsta CSDD pārstāvji.

Komandas, vērojot savu vienaudžu sniegumu, gūs pieredzi, saskatot citu sniegumā pozitīvas iezīmes un nepilnības un izdarot secinājumus savai turpmākai darbībai. Nākamās pusfināla sacensības norisināsies 21. janvārī plkst. 11.00 Preiļu 2. vidusskolā Andreja Paulāna ielā 2, Preiļos.

Fināla sacensībās komandas cīnīsies par konkursa galveno balvu – dāvanu karti izglītojošam braucienam 2000 eiro vērtībā. Arī fināla otrās un trešās vietas ieguvēju komandas saņems dāvanu karti izglītojošam braucienam, bet veiksmīgos konkursa neklātienes kārtas un visus klātienes septiņu pusfinālu dalībniekus gaida stilīgas balvas, norāda Sabiedrisko attiecību daļā.

Konkursu rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija, un projekta organizatoriskie jautājumi uzticēti SIA "Aģentūra VB Plus". Projekta finansējumu nodrošina maksājumi no OCTA līdzekļiem, kurus ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" kontā ieskaita apdrošināšanas sabiedrības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.