Menu
 

Siguldas 1. pamatskola 150 gadu jubilejā izdos atmiņu grāmatu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldas 1. pamatskola 150 gadu jubilejā izdos atmiņu grāmatu

Siguldas 1. pamatskola, svinot skolas 150 gadu jubileju, februārī izdos atmiņu grāmatu, kurā apkopoti gandrīz 150 absolventu un 50 pedagogu stāsti par sadzīvi skolā, klasesbiedru piedzīvojumiem gan stundās, gan ārpus tām, kā arī stāsti par pašu skolu, kas, laikam ejot, mainījusi savu nosaukumu un atrašanās vietu.

Atmiņu grāmatā ir 366 lappuses, tāpēc zīmīgi izvēlēts grāmatas atvēršanas svētku datums – 29. februāris plkst. 11.00 Siguldas 1. Pamatskolā, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Atmiņu grāmatā līdztekus absolventu un pedagogu stāstiem būs aplūkojamas 500 fotogrāfijas un 100 dažādu dokumentu kopijas, tai skaitā liecības, diplomi, izraksti no direktoru rīkojumiem, kā arī skolai 130. dzimšanas dienā veltītās dziesmas ar Olgas Jakānes mūziku un Veltas Babjoniševas vārdiem.

Tāpat atmiņu grāmatā iekļauta intervija ar skolas direktori Ainu Rāku (direktore laikā no 1950. līdz 1952. gadam), apraksti par skolas absolventiem – zinātņu doktoriem, mūziķiem un māksliniekiem, veiksmīgiem uzņēmējiem Siguldā un absolventiem, kuri savas gaitas saistījuši ar skolotāja darbu pašu absolvētajā skolā.

Skola 150 gadus sagaidīja pagājušajā gadā, taču savu jubileju svinēs šogad, 17. oktobrī, kad noslēgsies skolas labiekārtošanas un pārbūves darbi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.