Menu
 

Seminārā Ropažu novada vidusskola dalīsies ar pieredzi un labās prakses piemēriem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/RopazuNovadaVidusskola Foto - facebook.com/RopazuNovadaVidusskola

Trešdien, 5. februārī, Ropažu novada vidusskolā notiks Valsts izglītības satura centra (VISC) īstenotā projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030)  Pilnveidotā mācību satura un pieejas ieviešanas aprobācijas seminārs skolu vadības komandām. Ropažos viesosies vairāk nekā 40 aprobācijā iesaistīto izglītības iestāžu vadības komandu pārstāvji no dažādām Latvijas izglītības iestādēm.

Ropažu novada pašvaldībā informēja, ka seminārs tiek rīkots, lai iepazītos ar Ropažu novada vidusskolas pieredzi un labās prakses piemēriem, ieviešot “Skola2030” mācību saturu un pieeju, diskutētu par iespējām un ierobežojumiem mācību satura un pieejas īstenošanai izglītības iestādēs, fiksējot aktuālās vajadzības, kā arī lai nostiprinātu prasmi veikt pilnveidotā mācību satura un pieejas ieviešanai atbilstoša piedāvājuma modelēšanu, gūtu ierosmi alternatīviem mācību darba organizācijas modeļiem/principiem un formulētu tālākos darbības soļus.

Semināru vadīs “Skola2030” mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa, mācību satura izstrādes vadītāja Santa Prancāne un aprobācijas procesa vadītāja Rasa Dirvēna, aktīvi līdzdarbojoties Ropažu novada vidusskolas kā vienas no projekta pilotskolām direktorei Intai Ozolai un direktores vietniecei mācību jomā Lienei Trūpai.

Semināra laikā Ropažu novada vidusskolas vadība un skolotāji dalīsies pieredzē par Ropažu novada vidusskolā ieviesto Izaugsmes domāšanu skolēnu un skolotāju apzinātai mācīšanās praksei, atbalstu skolotāju profesionālai izaugsmei, vēros skolas mācību procesu un tā analīzi.

Seminārā tiks diskutēts par jaunā, pilnveidotā mācību satura un pieejas ieviešanai atbilstoša piedāvājuma modelēšanu, kā arī par iespējām un ierobežojumiem mācību satura un pieejas ieviešanai.

“Skola2030” mērķis ir izstrādāt, aprobēt un ieviest Latvijā tādu vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai vecumā no pirmsskolas gadiem līdz vidusskolai, kā rezultātā skolēni gūtu dzīvei mūsdienās nepieciešamās zināšanas, prasmes un attieksmes.

Projekta ietvaros notiek mācības pedagogiem un skolotājiem, kuri īsteno mācību saturu 100 pirmsskolu un vispārējās izglītības iestāžu (pilotskolu) skolotājiem un visu Latvijas pirmsskolu un skolu vadības komandām, top mācību līdzekļu vietne, lai nodrošinātu ērtu pieeju satura dokumentiem un digitālajiem mācību materiāliem ikvienā skolā. Būtiska projekta daļa ir mācību pieejas skaidrošana skolotājiem, sabiedrībai, vecākiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.