Menu
 

Mārupes pamatskola izstrādājusi skolas attīstības stratēģiju

  • Autors:  LETA
Foto - marupespamatsk.lv Foto - marupespamatsk.lv

Mārupes pamatskolas vadība, sadarbojoties ar skolas padomes un vecāku iniciatīvas grupas dalībniekiem, ir pabeigusi darbu pie skolas attīstības stratēģijas un attīstības plāna izstrādes un uzsākusi tā ieviešanu, informēja pamatskolas Padomes priekšsēdētājs Zigmunds Vīķis.

Pēc viņa paustā, skolas attīstības stratēģijai ir seši galvenie virzieni - mācīšanās un izglītošana, profesionāli cilvēki, komunikācija, mācību vide un sasniegumi, resursi un kopiena. 

"Spēja atmodināt un attīstīt talantu ikvienā bērnā būs galvenais stratēģiskais uzdevums un skolas attīstības pamatnosacījums," uzsvēra Vīķis.

Ieviešot stratēģiju, tiks izstrādāta skolēnu talantu identificēšanas metodika un pilnveidots zināšanu novērtēšanas tests, uz kura rezultātu pamata tiks izveidotas jaunas un atbilstošas interešu izglītības programmas skolā.

Vienlaikus Vīķis norādīja, ka ar vecāku palīdzību skolā ir izstrādātas komunikācijas vadlīnijas, kas nosaka kādā veidā tiek organizēta gan iekšējā, gan ārēja skolas komunikācija.

Skolas telpu vizuālais noformējums tiks pakārtots skolas vērtībām, bet skolas gaiteņi tiks tematiski noformēti atbilstoši mācību priekšmetu jomu izkārtojumam telpās.

Skolotāju profesionalitātes paaugstināšanai ir paredzēti papildu pasākumi ar profesionālu treneru un lektoru piesaistīšanu. Tā, piemēram, ko darīt, lai samazinātu mazkustīguma, ilgas sēdēšanas negatīvo ietekmi uz skolēnu vielmaiņu, uzlabotu skolēnu darbaspējas, stāju un muskulatūras tonusu un veidotu veselīgus paradumus, skolotājiem palīdz apgūt vieglatlētikas treneris un sporta pedagogs Helmuts Rodke.

Tāpat viņa vadībā tika organizēta fiziskās sagatavošanas vingrinājumu meistarklase skolēniem un sporta skolotājiem.

Kopš mācību gada sākuma skolā tiek ieviests arī pilotprojekts "Skola dodas dzīvē - dzīve ienāk skolā", kura ietvaros 7. un 9.klasei mācību stundas vada Mārupes novada uzņēmēji.

Kopumā Mārupes pamatskolas attīstības stratēģija paredz vairāk nekā 100 aktivitātes, kas realizējamas kopīgi skolas vadībai, skolotājiem un vecākiem tuvāko gadu laikā.

Šogad Mārupes pamatskolā mācās vairāk nekā 600 skolēni, un skolas un vecāku iniciatīvas grupas izstrādātā skolas attīstības programmas principi un saturs ir iestrādāti Mārupes novada izglītības attīstības stratēģijā 2020. - 2026.gadam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.