Menu
 

Upesleju pamatskola kļūs par vispārizglītojošo sākumskolu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/upeslejuskola Foto: www.facebook.com/upeslejuskola

22. janvārī Stopiņu novada domes sēdē tika lemts veikt Upesleju pamatskolas tipa un veida maiņu no speciālās pamatskolas uz vispārizglītojošo sākumskolu no 1. līdz 6. klasei. Sākumskola turpinās realizēt pirmsskolas izglītības programmas un pamatizglītības programmas, un jau šajā 2020./2021. mācību gadā tiks uzņemti skolēni no 1. līdz 3. klasei, informē skolas administrācijā.

Pēc Stopiņu novada domes priekšsēdētājas Vitas Paulānes domām, Upesleju pamatskolai piemīt priekšnoteikumi un ir visas perspektīvas attīstīties kā vispārējai izglītības iestādei un kļūt par Upesleju sākumskolu. Sakarā ar straujo iedzīvotāju skaita pieaugumu un pieprasījumu pirmsskolas un pamatizglītības apguvei Upesleju sākumskola nodrošinātu iespējas Stopiņu novada pašvaldībā deklarētajiem iedzīvotājiem apgūt izglītību tuvāk dzīvesvietai.

Upesleju pamatskolas direktore Irēna Frankoviča norāda: "Lai arī lēmums, protams, nav viegls, mēs šīm pārmaiņām esam gatavi. Mūsu skola ir tuvu Rīgai, un Stopiņu novads strauji attīstās, bērnu te ir daudz, Upesleju sākumskolas veidošana ir dabisks solis, ko pieprasa sabiedrība. Mums valstī jau ir vairākas izcilas skolas ar pieredzi, kā, apvienojot izglītības pārstāvjus un vecākus, veidot patiesi kvalitatīvu un uz bērniem orientētu skolu. Arī mēs sevi jau esam pierādījuši veiksmīgas un augošas pirmsskolas izveidē un ticam, ka loģisks un pēctecīgs solis ir Upesleju sākumskola. Jau ar 2020./2021. mācību gadu mēs nodrošināsim pēctecīgu izglītību bērniem no 1,5 gadiem līdz 3. klasei un kopā ar bērniem augsim līdz pat 6. klasei. Apvienojot kvalitatīvu izglītību ar bērniem draudzīgu vidi un jaunradi, Upesleju pirmsskola un sākumskola būs pamats labklājībai un tramplīns bērna izaugsmei!"

Kā skaidro skolas administrācijā, šāda veida reformas skolās jau ir sevi pierādījušas. Viena no pirmajām bija Cēsu Jaunā pamatskola, kas sāka attīstīt ideju par mūsdienīgu skolu un šobrīd nodrošina iespēju bērniem vecumā no 1,5 gadiem līdz 9. klasei apgūt 21. gadsimtā nepieciešamās zināšanas un prasmes. Tāpat ļoti veiksmīgi no speciālās skolas par pieprasītu sākumskolu pārtapa Laurenču sākumskola Siguldā. Tāpat kā Laurenčos, arī Upeslejās ir virkne pozitīvo aspektu veiksmīgai un pieprasītai vispārizglītojošai skolai: spējīgi mācībspēki, svaigs gaiss un sakopta vide, plašas interešu izglītības un pulciņu iespējas un pagarinātā dienas grupa, kuru turklāt apmaksā pašvaldība. Upesleju sākumskola būs pilna laika skola, kas atvieglos ikdienas rūpes vecākiem, atzīmē administrācijas pārstāvji.

Upesleju pirmsskolas izglītības iestāde darbojas no 2010. gada, un šobrīd tajā ir sešas pirmsskolas vecuma bērnu grupas, savukārt ar šā gada rudeni nāks klāt vēl trīs grupas. Paredzams, ka papildgrupas būs gan mazākajiem bērniem, gan lielākajiem, un tās tiks veidotas, balstoties uz pieprasījumu, respektīvi, uz pieteikto bērnu rindu.

Skolas un pirmsskolas kolektīvs šajā mācību gadā piedalās piecos dažādos "Erasmus+" projektos, un pedagogiem ir iespēja braukt mācīties un papildināt zināšanas, mijiedarbojoties ar citu valstu kolēģiem. Šā gada marta sākumā citu valstu – Portugāles, Rumānijas, Bulgārijas, Turcijas, Grieķijas – kolēģu un bērnu delegācijas sešu cilvēku sastāvā brauks pieredzes apmaiņā uz Upesleju izglītības iestādi. Pedagogu kolektīvam tas dod neatsveramu iespēju mūžizglītībai, kas, protams, savukārt tieši ietekmē darba kvalitāti ar pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, norāda skolas administrācijā.

Bērnu pieteikšana uzņemšanai 2020./2021. mācību gada 1. klasē Upesleju sākumskolā tiek organizēta no šī gada 2. marta, un pieteikt bērnu mācībām iespējams gan elektroniski, gan personīgi izglītības iestādē. Sīkāka informācija pa tālruni 67956088 vai tīmekļvietnē www.upeslejuskola.lv.

Upesleju pamatskola savu darbību uzsāka 1976. gada 10. novembrī kā Juglas sanatorijas meža skola. Skola no tās dibināšanas brīža nodrošinājusi veselības uzlabošanu un profilaksi skolēniem, pateicoties svaigajam meža gaisam laukā, kā arī daudzveidīgajiem, telpās organizētajiem rehabilitācijas pasākumiem.

Upesleju pamatskolā pašreiz speciālajās un pamatprogrammās no 1. līdz 9. klasei mācās 18 izglītojamie, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Stopiņu novada pašvaldībā. Pārējie 129 izglītojamie ir deklarēti citu pašvaldību administratīvajās teritorijās. Ņemot vērā, ka ar šā gada 15. jūliju Upesleju pamatskola kļūst par vispārizglītojošo sākumskolu, tie bērni, kuri ir no cita novada, turpinās mācīties sava novada skolās saistībā ar iekļaujošās izglītības programmu. Savukārt Stopiņu novada bērni turpinās mācības savā novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.