Menu
 

Vairāku Pierīgas novadu skolēnus aicina izveidot tūrisma maršrutu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Lai veicinātu LEADER projekta "Tūrisms kopā" novados esošo tūrisma objektu atpazīstamību, kā arī bērnu un jauniešu interesi par sava novada un kaimiņu novadu tūrisma piedāvājumu, no 18. februāra līdz 15. martam tiek organizēts skolēnu konkurss "Aizved klasi piedzīvojumā!", aicinot skolēnus no Mārupes, Babītes, Olaines, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novada vispārējās izglītības iestādēm sastādīt visinteresantāko tūrisma maršrutu.

Kā informē konkursa organizatoru pārstāve Aiva Vancāne, lai piedalītos konkursā, jāaizpilda konkursa pieteikuma anketa (ej.uz/skolenukonkursapieteikums), kurā nepieciešams sastādīt vienas dienas tūrisma maršrutu, kas būtu interesants skolēnu grupām. Priekšrocību iegūs tie darbu autori, kuri būs oriģināli, iekļaus kādu mazāk pazīstamu tūrisma objektu un savu pieteikuma anketu papildinās ar vizuālo materiālu (foto, zīmējums u.tml.). Aizpildītas konkursa pieteikuma anketas līdz 15. martam jāsūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Žūrija konkursa darbus vērtēs trīs klašu grupās – 1.–4. klase, 5.–9. klase un 10.–12. klase –, katrā nosakot vienu maršrutu, kas iegūs uzvarētāja statusu. Tā autoram (vai autoriem) tiks dota iespēja to izbaudīt arī realitātē – piedaloties bezmaksas pieredzes apmaiņas braucienā, viesoties izvēlētajos tūrisma objektos un iepazīties ar tiem, izzināt to darbību klātienē, iejusties gida lomā.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 30. martā tīmekļvietnē www.pierigaspartneriba.lv un "Facebook" kontā "Pieriga.travel", kā arī sazinoties ar labāko darbu autoriem personīgi. Pieredzes apmaiņas braucieni tiks organizēti aprīļa sākumā (iepriekš vienojoties par braucienu datumu) 30 cilvēku grupā, bet par piedzīvoto būs jāpastāsta projekta "Tūrisms kopā" noslēguma konferencē 21. aprīlī, vēsta A. Vancāne.

Konkursa nolikums: ej.uz/turismskopanolikums; pieteikuma anketa: ej.uz/skolenukonkursapieteikums. Aktualitātes vietnē www.pierigaspartneriba.lv un "Facebook" kontā "Pieriga.travel".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.