Menu
 

No piektdienas mācības Latvijas skolās un augstskolās notiks attālināti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No rītdienas, 13.marta, mācības Latvijas skolās un augstskolās notiks attālinātā formā, ceturtdien Krīzes vadības padomes sēde lēmušas atbildīgās amatpersonas.

Krīzes vadības padome lēmusi pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs, nodrošinot no 13.marta mācības attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi, ko svešvalodā jaunnedēļ kārtos 12.klašu skolēni.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) pēc sēdes informēja, ka līdz 14.aprīlim tiek slēgtas visas mācību iestādes, savukārt pirmsskolas apmeklēt varēs tie bērni, kuru vecāki 13.martā varēs iesniegt izglītības iestādei rakstisku apliecinājumu, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, bērns nav bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Tāpat premjers atklāja, ka līdz 14.aprīlim tiek pārtraukti visas kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesi, tostarp treniņi, sacensības un mēģinājumi.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicinājusi izglītības sistēmas darbiniekus un vecākus rīkoties atbildīgi un neceļot uz vīrusa skartajām teritorijām, nevēloties riskēt ar bērnu un viņu ģimenes locekļu veselību.

IZM ziņoja, ka apzinās izaicinājumus, kas saistīti ar attālināto mācību nodrošināšanu visiem skolas vecuma bērniem Latvijā.

Pēc sarunām ar pašvaldībām ministrijai ir skaidrs, ka tehnoloģijas ir pieejamas skolām, taču nav apzināta katra bērna individuālā situācija, it īpaši pieeja internetam un viedierīcēm. Šo risku izvērtējums tiks turpināts, apzinot visus skolēnus, tostarp meklējot risinājumus kopā ar sociālajiem partneriem. IZM lūgs visas skolas sniegt informāciju par bērnu iespējamiem saziņas veidiem. Ja gadījumā attālinātās mācības nebūs iespējams īstenot kā plānots, ministrija apsvērs iespēju pagarināt brīvlaiku.

IZM arī norādīja, ka piektdien, 13.martā, plkst.13 Latvijas Pašvaldību savienībā sāksies videokonference, kurā aicināti piedalīties skolu direktori un pašvaldību pārstāvji, lai pārrunātu labākos risinājumus šajā situācijā.

Jau iepriekš IZM informējusi, ka ir apzinājusi konkrētus risinājumus izglītības procesa nodrošināšanai krīzes situācijās visās izglītības pakāpēs. Sadarbībā ar "E-klase.lv", "Uzdevumi.lv", "Mykoob.lv" un "soma.lv" veidotājiem pārrunātas iespējas nepieciešamības gadījumā Latvijas skolās nodrošināt attālinātu mācību procesu līdz četrām nedēļām.

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.