Menu
 

Svešvalodu centralizēto eksāmenu kārtotājiem izglītības iestādē būs jāiesniedz apliecinājums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Valstī izsludinātā ārkārtējā situācija no 13. marta līdz 14. aprīlim ietekmēs arī Valsts izglītības satura centra (VISC) sniegto pakalpojumu, organizēto pasākumu un aktivitāšu, tajā skaitā svešvalodu centralizētā eksāmena norisi martā.

VISC informēja, ka visiem 12.klašu skolēniem, kuri martā centralizētos eksāmenus svešvalodā kārtos klātienē, izglītības iestādei būs jāiesniedz apliecinājums, ka ģimene nav apmeklējusi Covid-19 skartās valstis vai teritorijas un nav bijis kontakts ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām. Tādējādi tiks gūts apstiprinājums, ka skolēna veselības stāvoklis neapdraud citas personas, kuras piedalās centralizētajā eksāmenā. Savukārt 12.klašu skolēni, kuriem noteikta karantīna, svešvalodas centralizētos eksāmenus kārtos papildtermiņā.

Izglītības iestāde ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc VISC izstrādātā eksāmena norises reģistrē informācijas sistēmā izglītojamos, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nav ieradušies noteiktajā laikā uz eksāmenu un kuriem nepieciešams to kārtot. Izglītības iestādes vadītājs piesaka skolēnu eksāmenam papildtermiņā.

Svešvalodu centralizētie eksāmeni 12. klasei norises darbību laiki:

angļu valodā (kombinēti) – rakstu daļa – 2020. gada 17. martā, mutvārdu daļa – 17., 18. un 19. martā;

vācu valodā (kombinēti) – rakstu daļa un mutvārdu daļa – 2020. gada 18. martā;

krievu valodā (kombinēti) – rakstu daļa – 2020. gada 19. martā, mutvārdu daļa – 19. un 20. martā;

franču valodā (kombinēti) – rakstu daļa un mutvārdu daļa − 2020. gada 20. martā;

VISC arī norāda, ka no 13. marta līdz 14.aprīlim tiek atcelti VISC organizētie pasākumi un aktivitātes, kuros plānotais dalībnieku skaits ir 200 un vairāk, tostarp šobrīd tiek pārtrauktas visas XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku atlases skates, konkursi, kopmēģinājumi, kā arī VISC īstenotā projekta "Skola2030" plānotās konferences un publiskie pasākumi.

Atceltas arī plānotās mācību priekšmetu valsts olimpiādes, kā arī Latvijas skolēnu 44.zinātniskās pētniecības darbu valsts konference. Tāpat līdz 14. aprīlim pārtrauktas Valsts valodas prasmes pārbaudes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.