Menu
 

Vitenbergs: Pieaugušo izglītības jomā aktīvāk jādomā par IT iemaņu attīstīšanu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto: Saeimas administrācija Foto: Saeimas administrācija

Pieaugušo izglītības jomā aktīvāk jādomā par informācijas tehnoloģiju (IT) iemaņu attīstīšanu, aģentūrai LETA atzina ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV). 

Viņš informēja, ka paralēli ministra vadītājai darba grupai, kas risina Latvijas ekonomikas atveseļošanas jautājumus, darbu sākusi nodarbinātības padome, kurā ietilpst Ekonomikas ministrijas (EM), Labklājības ministrijas (LM) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji.

Pēc Vitenberga teiktā, padomes uzdevums ir sagatavot scenārijus darbaspēka problēmu risināšanai, kur viens no mērķiem ir mainīt esošās pieaugušo izglītības programmas, lai celtu darbaspēka kvalifikācijas līmeni. 

"Padome vienojusies, ka EM ar uzņēmējiem izstrādās priekšlikumus par profesijās nepieciešamajām kompetencēm, konkrētāk domājot tieši IT jomu. LM novērtēs darbaspēka problēmu sociālos aspektus un koordinēs šos jautājumus, bet IZM piedāvās savu redzējumu par mācību procesa nodrošināšanu," klāstīja ekonomikas ministrs, piebilstot, ka pieaugušo izglītībā vairāk jādomā par IT jomu. Vitenbergs pauda pārliecību, ka nodarbinātības darba grupa pieaugušie izglītībā spers soli uz priekšu, radot jēgpilnas mācību programmas.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.