Menu
 

IZM vērtē iespējas grozīt ārvalstīs izsniegto izglītības dokumentu atzīšanas kārtību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērtē iespēju grozīt ārvalstīs izsniegto izglītības dokumentu atzīšanas kārtību. IZM ir saņēmusi šādu priekšlikumu un patlaban vērtē nepieciešamību veikt grozījumus.

Šādu lūgumu ministrijai izteica atvijas Universitāšu asociācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Pētersons un Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela, rosinot ļaut pašām augstskolām, nevis Akadēmiskās informācijas centram (AIC), 2020./2021.akadēmiskā gada uzņemšanā veikt citās valstīs izsniegto izglītības dokumentu atzīšanu.

Priekšlikuma autoru ieskatā šāda izmaiņas veicinās ārvalstu studentu uzņemšanas procesa optimizāciju laikā, kad Latvijas augstskolām un tautsaimniecībai ir īpaši nozīmīgi saglabāt starptautisko eksportspēju.

Vēstulē izglītības ministrei norādīts, ka Covid-19 radītie apstākļi būtiski mainījuši sabiedrības ikdienu un negatīvi ietekmē daudzas tautsaimniecības nozares visā pasaulē - gan Latvijā, gan valstīs, no kurām mūsu valsts augstskolas piesaista studējošos.

Vēstulē skaidrots, ka viens no šķēršļiem uzņemšanas procedūrā ir izglītības dokumentu atzīšana, ko nodrošina AIC. Vēstules autori uzskata, ka diplomatzīšanas process, kas tiesiski un faktiski izveidots 1990.gados ir sarežģīts un laikietilpīgs, līdz ar to neatbilst mūsdienu realitātei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.