Menu
 

Ķekavas novadā rudenī bērnudārza gaitas sāks 403 jauni audzēkņi

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

2020./2021.mācību gadā Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs mācības sāks kopumā 1463 bērni, liecina pašvaldības publicētā informācija. No tiem 1060 ir bērni, kuri bērnudārzu apmeklēja jau iepriekš, bet 403 būs jauni audzēkņi.

No uzņemtajiem 403 audzēkņiem 96 bērni apmeklēs bērnudārzu "Avotiņš", 71 bērns – bērnudārzu "Zvaigznīte", 60 bērni – bērnudārzu "Bitīte", bet 91 bērns – pirmsskolas izglītības iestādi "Ieviņa". Vēl 25 bērni mācīsies Baložu vidusskolas pirmsskolas izglītības grupā un 14 bērni Daugmales pamatskolas pirmsskolas izglītības grupā.

Savukārt privātajos bērnudārzus "Zemene" un "Lāsīte", kā arī privātskolas "Gaismas tilts 97" pirmsskolas izglītības grupu, ar kuriem pašvaldībai ir noslēgts deleģēšanas līgums, apmeklēs kopumā 46 bērni.

Bērni, kas šogad netika uzņemti pašvaldības bērnudārzā, tiks pārreģistrēti uzņemšanai 2021./2022.mācību gadam. 

Pašvaldība sniedz līdzfinansējumu aukles pakalpojumiem vai privātā bērnudārza apmeklēšanai. Līdzfinansējums aukles pakalpojumam ir 170 eiro mēnesī, privātās izglītības iestādes pakalpojumam bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam – 264 eiro, bet bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, – 196 eiro.

Lai saņemtu līdzfinansējumu, vecākam jāizvēlas aukles vai privātā bērnudārza pakalpojums, pēc tam jānoslēdz līgums, jāiesniedz līguma kopija pašvaldībā kopā ar iesniegumu atbalsta piešķiršanai, un 10 darba dienu laikā vecāks saņems e-pasta vēstuli no pašvaldības par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.