Menu
 

Piešķirs līdz 700 000 eiro kanalizācijas sistēmas pārbūvei Bulduru Dārzkopības vidusskolā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zemkopības ministrijai (ZM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirs ne lielāku par 700 000 eiro finansējumu ārkārtas situācijas novēršanai Bulduru Dārzkopības vidusskolā kanalizācijas sistēmas bojājumu dēļ, ceturtdien, 4.jūnijā nolēma valdība.

ZM rīkojuma projekta "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"" anotācijā skaidro, ka Bulduru Dārzkopības vidusskolā radusies ārkārtas situācija kanalizācijas tīklu sistēmas bojājumu dēļ.

Bulduru Dārzkopības vidusskolas ūdensvada un kanalizācijas tīklus pēdējo reizi daļēji rekonstruēja 1989.gadā, kad esošajiem tīkliem pievienoja jaunos ūdensvada un kanalizācijas tīklus. Kopš laika ir veikti tikai avārijas remontdarbi.

Ministrija norāda, ka izglītības iestādes kanalizācijas tīkli ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, vismaz reiz ceturksnī notiek avārijas kanalizācijas sistēmā. Kanalizācijas cauruļvads steidzami ir jāremontē, lai nodrošinātu skolas darbības nepārtrauktību, novērstu gruntsūdeņu ieplūdi kanalizācijas sistēmā un iespējamo kanalizācijas sistēmas noplūdes ietekmi uz gruntsūdeņiem.

Ministru kabinets šodien lēma piešķirt ZM ne vairāk kā 700 000 eiro attiecīgajam mērķim. Izlemts, ka ZM normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā būs jāsagatavo un jāiesniedz Finanšu ministrijai pieprasījumu par attiecīgā finansējuma piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atbilstoši faktiski nepieciešamajam apmēram, ņemot vērā iepirkuma rezultātus.

ZM arī būs jānodrošina, ka Bulduru Dārzkopības vidusskola pieprasīto finansējumu izlieto kanalizācijas sistēmas pārbūves projektēšanas un pārbūves darbiem avārijas seku likvidēšanai un turpmāko avārijas risku novēršanai līdz šā gada 31.decembrim.

Rīkojuma projekts "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"" stāsies spēkā pēc tā publiskošanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.