Menu
 

Siguldas izglītības jomas speciālisti ir pārliecināti, ka, pielāgojot mācību procesu, ir iespēja to nodrošināt klātienē Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas izglītības jomas speciālisti ir pārliecināti, ka, pielāgojot mācību procesu, ir iespēja to nodrošināt klātienē, informēja Siguldas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Siguldas novada pašvaldības vadība uzdevusi izglītības iestāžu vadītājiem izstrādāt plānu, kā organizēt darbu katrā izglītības iestādē un veidot mācību procesu, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī.

Attiecīgu uzdevumu pašvaldībām un to mācību iestādēm ir noteikusi valdība.

Brikmane skaidroja, ka lēmums par mācību procesa organizāciju katrā izglītības iestādē tiks pieņemts līdz 24.augustam atbilstoši iestādes telpu nodrošinājumam un vecuma posmam. Tas tiks publicēts pašvaldības informatīvajos kanālos, kā arī elektroniskajā skolvadības sistēmā "e-klase.lv", kurā pakāpeniski tiek iekļauti arī Siguldas novada bērnudārzu vecāki un viņu bērni.

Pašvaldībā uzsvēra, ka, lai arī koronavīrusa Covid-19 izplatība Latvijā tiek kontrolēta, tomēr saslimušo skaits ir svārstīgs, kā rezultātā nav zināma situācijas tālāk attīstība un piemērojamie drošības pasākumi. Tie var būt mainīgi arī vienas izglītības iestādes darbībā, līdz ar to ir jābūt izstrādātam plānam, kā rīkoties dažādās situācijās. 

Siguldas novada vispārējās izglītības iestādes attālināto izglītības procesu jau veiksmīgi īstenojušas, tādējādi to atkārtot būtu iespējams, tomēr izglītības jomas speciālisti ir pārliecināti, ka, pielāgojot mācību procesu, ir iespēja nodrošināt mācību procesu klātienē, atbildīgi izturoties pret visu iesaistīto pušu preventīvām darbībām un ierobežojumu īstenošanu, piebilda Brikmane.

Pašvaldība aicina vecākus rūpēties par savu un bērnu veselību, būt atbildīgiem, ja novēroti jebkādi slimību simptomi un nedoties uz izglītības iestādi, tādējādi pasargājot no saslimšanas citus bērnus. 

"Tāpat būtiski atgādināt, ka vecākam ir pienākums informēt par iemeslu, kādēļ viņa bērns neapmeklēt izglītības iestādi, lai nepieciešamības gadījumā skolā vai bērnudārzā varētu veikt visus drošības pasākumus," norādīja Brikmane.

LETA jau ziņoja, ka rudenī mācību procesu organizēs klātienē izglītības iestādē, bet būs jāievēro virkne piesardzības prasību, tostarp jāorganizē izglītojamo plūsma, mazinot to krustošanos, kā arī nepieļaujot drūzmēšanos, otrdien atbalstot grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts izglītības satura centrs otrdien informēja, ka mācību organizēšana no nākamā mācību gada plānota trīs modeļos. Pašlaik uzskatāms, ka no 1.septembra mācības visās izglītības iestādēs Latvijā notiek klātienē un tas ir A modelis, ja epidemioloģiskā situācija ir līdzīga kā tagad.

Valdības atbalstītie grozījumi nosaka, ka arī šajā gadījumā, ja nepieciešams, izglītības procesu, atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam daļēji varēs īstenot attālināti, piemēram, to varēs darīt vienu dienu nedēļā, lai nodrošinātu distancēšanās iespēju, piemēram, koplietošanas telpu piepildījuma un izglītojamo plūsmas organizēšanas un kontroles nolūkā.

Lai sekmīgi īstenotu mācību procesu, izglītības iestādes vadītājam būs jānosaka kārtību par mācību un pedagogu darba organizāciju, tai skaitā jānosaka komunikācijas kanālus ar izglītojamiem un viņu vecākiem.

Attiecīgi izglītības iestādēm, sadarbībā ar dibinātāju, ir jāizstrādā rīcības plāns, ja epidemioloģiskā situācija pasliktinās, un mācības nepieciešams īstenot attālināti lielākā apjomā vai pilnībā tādēļ, ka, piemēram, izglītības iestādei, izglītojamajam vai darbiniekam Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) noteicis obligātus pretepidēmijas pasākumus vai novērojams Covid-19 infekcijas izplatības pieaugums pašvaldības administratīvajā teritorijā, atbilstoši SPKC sniegtajai informācijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.