Menu
 

Zvaigžņu reitingā pēc skolēnu sasniegumiem starptautiskajās olimpiādēs iekļuvusi Olaines 1.vidusskola

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/olaines1vsk Foto - facebook.com/olaines1vsk

Ata Kronvalda fonda veidotajā "Zvaigžņu reitingā", kurā apkopotas skolas ar labākajiem starptautisko olimpiāžu rezultātiem, atkārtoti un pārliecinoši pirmo vietu ieņem Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, trešdien pavēstīja fondā. 14 skolu vērtejumā dalītu 10.-13.vietu ieguvusi Olaines 1.vidusskola.

Iekļūšanu reitingā Olaines 1.vidusskolai nodrošināja tās audzēkņa Kārļa Eiduka izcīnītā bronzas medaļa 2.starptautiskajā ekonomikas olimpiādē, kas notika pērnvasar Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, liecina Ata Kronvalda fonda publicētā informācija.

Otro un trešo vietu aiz Rīgas Valsts ģimnāzijas reitingā ieņēmusi RTU Inženierzinātņu vidusskola un Cēsu Valsts ģimnāzija. Vēl pirmajā piecniekā ir Ziemeļvalstu ģimnāzija un Gulbenes novada Valsts ģimnāzija.

Latvijas skolu reitingā ģimnāziju grupā Siguldas Valsts ģimnāzija ir 12.vietā, bet Mārupes Valsts ģimnāzija – 29.vietā. Pirmajā trijniekā ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Āgenskalna ģimnāzija un Venstpils Valsts 1.ģimnāzija.

Mazo skolu grupā (skolēnu skaits mazāks par 100), kurā augstāko atzinību izpelnījušās RTU inženierzinātņu vidusskola, Rudzātu vidusskola un Faugavpils Saskaņas pamatskola, no Pierīgas mācību iestādēm augstāko vietu – astoto – ieņem Baldones vidusskola. Dalītā 9.-14.vietā ir Vangažu vidusskola, 15.Zvejniekciema vidusskola, 23.Carnikavas pamatskola, 47.-49.Ulbrokas vidusskola, 50.-59.Baložu vidusskola un Olaines 2.vidusskola.

Lielo skolu grupā (skolēnu skaits lielāks par 100) pirmajā trijniekā ir Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Rīgas 10.vidusskola un Rīgas 40.vidusskola. Reitinga 12.vietā ir Salaspils 1.vidusskola, 26.Ādažu vidusskola, 51.-52.Olaines 1.vidusskola, 65.Ķekavas vidusskola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.