Menu
 

Ādažos notiks pilnveidotā mācību satura un pieejas aprobācijas noslēguma konference

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

18.augustā Ādažos notiks pilnveidotā mācību satura un pieejas aprobācijas noslēguma konference, lai klātienē skolām un citiem projekta partneriem un atbalstītājiem pateiktos par iesaisti, dalītos ar pieredzes stāstiem un secinājumiem, informēja projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" pārstāve Inese Leitāne.

Pēc Leitānes paustā, aprobācija ir bijis nozīmīgs posms projektā, un pilotskolu paveiktais ir būtisks ieguldījums pilnveidotā mācību satura un pieejas īstenošanā.

Aprobācijas uzdevums bija skolu un pirmsskolu ikdienas praksē pārbaudīt un izvērtēt, kā iespējams nostiprināt mācību darba organizācijas modeļus, dažādus mācīšanās paņēmienus, tostarp skolotāju sadarbības organizēšanu, aprobēt mācību satura dokumentu un mācību līdzekļu paraugu izmantošanu skolās, skaidroja projekta pārstāve.

Aprobācijā divu gadu garumā bija iesaistītas 100 dažāda lieluma un tipa skolas visā Latvijā no dažādiem novadiem - gan vidusskolas, gan ģimnāzijas un valsts ģimnāzijas, pirmsskolas, gan sākumskolas un pamatskolas, kā arī speciālās skolas.

Leitāne norādīja, ka kopumā 1700 pilotskolu skolotāji iesaistījās arī mācībās, līdztekus tām izmēģinot mācību priekšmetu programmas un mācību līdzekļus, kā arī sniedza savus ieteikumus mācību satura un pieejas pilnveidē.

Pēc viņas paustā, uz aprobācijas skolu komandu profesionālās pilnveides kursa satura bāzes izstrādāts arī e-kurss, kas ir pieejams ikvienam skolotājam, kā arī e-kurss tieši pirmsskolu skolotājiem.

Gaidāmajā izglītības konferencē "Mūsu skola katram skolēnam" Ādažos plānotas diskusijas par pieredzi pilotskolās un ieteikumi. Daži no tematiem būs par dažādām mācību darba organizācijas formām, analizējot efektīvākās no tām un ieguvumus skolēnam, kā arī par atbalstu skolēniem dažāda lieluma klasēs, lai kvalitatīvi atbalstītu katru bērnu.

Tāpat gaidāmas diskusijas par to, kā iedzīvināt pārmaiņas dažāda lieluma skolās, analizējot pārmaiņas gan kā procesu, gan pārmaiņu rezultātu, kā arī par lielākajiem izaicinājumiem, mainot vērtēšanas akcentus.

Diskusijās skars arī jautājumu par vecāku iesaisti, kā arī par sadarbību ar vecākiem laukos un pilsētā.

Pēc Leitānes paustā, konferences galvenā ideja esot, ka skola katram bērnam ir tāda skola, kurā katrs bērns neatkarīgi no savam spējām, prasmēm, interesēm un rakstura var justies droši un saņemt atbalstu, lai mācītos.

Plānots, ka pasākumā piedalīties arī Valsts prezidents Egils Levits, kā arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.