Menu
 

Ulbrokas vidusskolā vecāko klašu skolēni pusi mācību laika mācīsies attālināti

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ulbrokas vidusskolā vecāko klašu skolēni pusi mācību laika mācīsies attālināti, liecina Stopiņu novada domes tīmekļvietnē publicētā informācija.

Sākot mācību gadu, Ulbrokas vidusskolā plānots realizēt mācību procesa B modeli. Skolēnu, kuri mācās no 1. līdz 6.klasei, mācības notiks klātienē. Savukārt 7.–12.klašu skolēniem klātienē notiks 50% mācību procesa. Lai to īstenotu, vienu nedēļu attālināti mācīsies 7.–9.klases, nākamo nedēļu attālināti mācīsies 8., kā arī 10.–12.klases un tamlīdzīgi. 

Par izmaiņām mācību procesa organizācijā informācija vecākiem tiks sniegta pēc 20.augusta. Pašvaldība lūdz to skolēnu, kuri izmanto skolas autobusu, vecākus laikus iegādāties bērniem daudzreizlietojamas sejas maskas.

Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā mācību procesu organizēs klātienē izglītības iestādē, bet būs jāievēro virkne piesardzības prasību, tostarp jāorganizē izglītojamo plūsma, mazinot to krustošanos, kā arī nepieļaujot drūzmēšanos, atbalstot grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts izglītības satura centrs informējis, ka mācību organizēšana no nākamā mācību gada plānota trīs modeļos. Pašlaik uzskatāms, ka no 1.septembra mācības visās izglītības iestādēs Latvijā notiek klātienē, un tas ir A modelis, ja epidemioloģiskā situācija ir līdzīga kā tagad.

Valdības atbalstītie grozījumi nosaka, ka arī šajā gadījumā, ja nepieciešams, izglītības procesu atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam daļēji drīkstēs īstenot attālināti, piemēram, to drīkstēs darīt vienu dienu nedēļā, lai nodrošinātu distancēšanās iespēju, piemēram, koplietošanas telpu piepildījuma un izglītojamo plūsmas organizēšanas un kontroles nolūkā.

IZM norāda, ka šis nosacījums vispārējās izglītības iestādēs attiecināms tikai uz 7.–12.klasi, ņemot vērā izglītojamo vecumposmu un līdzdalību pašvadītā mācību procesā. Attiecīgi profesionālās izglītības iestādēs šāds risinājums iespējams visos kursos un grupās.

Vienlaikus, lai sekmīgi īstenotu mācību procesu, izglītības iestādes vadītājam būs jānosaka kārtība par mācību un pedagogu darba organizāciju, tai skaitā jānosaka komunikācijas kanāli ar izglītojamiem un viņu vecākiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.