Menu
 

Pašvaldība: Siguldas novada izglītības iestādēs mācību process notiks klātienē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Siguldas novada pašvaldības vadība sadarbībā ar Siguldas novada izglītības iestāžu vadītājiem izstrādājusi plānu, kā organizēt mācību procesu katrā izglītības iestādē, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī. Kā vēsta novada domē, plānots, ka mācības visās iestādēs atsāksies klātienē, tomēr katrā izglītības iestādē saglabāsies atsevišķi ierobežojumi mācību procesa laikā. Par attālinātām mācībām pašvaldība var lemt krīzes situācijā, ja skolā tiks konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, vispārizglītojošās skolas Siguldā Zinību dienas pasākumus plāno citādāk – tiks samazināts pulcēšanās laiks un arī pasākuma dalībnieku skaits, dažās skolās svinīgās līnijas notiks tikai skolēniem.

Siguldā lielākais uzsvars šajā mācību procesa organizēšanas laikā tiks likts uz to, lai iespēju robežās samazinātu skolēnu pārvietošanos pa mācību kabinetiem, kā arī pulcēšanos koplietošanās telpās. Tāpat tiks ierobežota zona, kurā skolēni varēs atpūsties starpbrīžos. Tie tiks organizēti pamīšus, tāpat arī ēdienreizes tiks pasniegtas vairākās maiņās, lai izvairītos no skolēnu pulcēšanās.

Ja kādā no klasēm tiks konstatēta saslimšana ar koronavīrusu Covid-19, pašvaldība sadarbībā ar izglītības iestādes vadību izvērtēs nepieciešamību noteiktai skolēnu grupai mācības organizēt attālināti. Vecāki tiek informēti par to, ka skolēnus nedrīkst uz skolu vest ar jebkādiem slimību simptomiem un par to ir jāinformē skolas vadība, lai būtu iespējams veikt nepieciešamos drošības pasākumus visā izglītības iestādē. Tāpat vecāki tiek informēti par to, ka pašvaldība sadarbībā ar skolas vadību nepieciešamības gadījumā var pieņemti operatīvus lēmumus.

Papildus tam klātienē atsāksies arī Siguldas Sporta skolas un Mākslu skolas “Baltais flīģelis” nodarbības, kā arī interešu izglītības nodarbības Siguldas novada Jaunrades centrā un citviet skolās, taču arī tajās būs noteikti ierobežojumi, lai mazinātu inficēšanās risku, norāda pašvaldībā.

Siguldā ir seši bērnudārzi, sešas skolas – Siguldas Valsts ģimnāzija, Siguldas pilsētas vidusskola, Siguldas 1. pamatskola, Laurenču sākumskola, Mores pamatskola un Allažu pamatskola –, kā arī divas profesionālās ievirzes skolas – Mākslu skola “Baltais flīģelis” un Siguldas sporta skola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.