Menu
 

Jūrmalas domes opozīcija rosina paaugstināt pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāju algas (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Jūrmalas domes opozīcijas deputāti iesnieguši pieprasījumu Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS), rosinot sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāju algu celšanu, aģentūru LETA informēja "Nacionālās apvienības" Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš. Pieprasījumu parakstījuši abu opozīcijas frakciju deputāti no "Nacionālās apvienības" un "Tev Jūrmalai" kopā ar Jauno konservatīvo partiju.

Opozīcija rosina algu palielināšanu pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājiem 160 eiro apmērā. Tas esot nepieciešams, jo pašreiz Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir vienīgā apkārtnes pašvaldība, kura nepiemaksā pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājiem, bet ir noteikusi algu 790 eiro apmērā, skaidro Parasigs-Parasiņš.

Tā rezultātā liela daļa Jūrmalā dzīvojošo speciālistu izvēlās darba vietas citās pašvaldībās un Jūrmalā paliek pustukši bērnudārzi, jo izglītības iestādes nespēj nokomplektēt pedagogus grupiņām. Minētajam mērķim opozīcija rosina līdzekļus gūt no programmas "Kapitālsabiedrības organizēto koncertu pieejamības veicināšana", pārdalot skolotāju algām 93 062 eiro.

Komentējot pirmsskolas pedagogu algu jautājumu, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs paziņoja, ka pašvaldības Izglītības pārvalde viņa uzdevumā strādājot pie pirmsskolas pedagogu un pedagogu palīgu atalgojuma palielinājuma projekta "jau vairākus mēnešus". "Šādi lēmumi netiek pieņemti vienā dienā, bet prasa ilgāku sagatavošanas un plānošanas laiku. Ir apzināta situācija citās tuvākajās pašvaldībās un tika meklēti risinājumi algu palielinājumam," sacījis Truksnis.

Truksnis norāda, ka ir plānots ievērojami palielināt pirmsskolas pedagogu un pedagoga palīgu atalgojumu no nākamā gada 1.janvāra. Tuvākajā laikā par to plānots lemt domes sēdē "neatkarīgi no opozīcijas deputātu ierosinājuma". Savukārt par opozicionāru pieprasījumu sasaukt ārkārtas domes sēdi, Jūrmalas mērs norādīja, ka tā tiks sasaukta likumā noteiktajā kārtībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.