Menu
 

Olaines 1.vidusskolas vecākās klases nākamnedēļ varētu atsākt mācības klātienē

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Olaines 1.vidusskolas 7.–12.klases nākamnedēļ varētu atsākt mācības klātienē, aģentūrai LETA pauda izglītības iestādes direktors Jāzeps Volāns. Viņš stāstīja, ka 6. un 7.oktobrī klasēm, kurām bija saskare ar Covid-19 pozitīvu darbinieku, beidzas iepriekš noteiktā karantīna. Taču visas vecākās klases līdz piektdienai joprojām mācības turpinās attālināti. Ja situācija ar Covid-19 izplatību novadā krasi nemainīsies, nākamnedēļ arī 7.–12.klašu skolēni atsāks mācības klātienē, pieļāva Volāns.

Savukārt Olaines 2.vidusskolā vairākām klasēm noteiktā karantīna jau ir beigusies, taču līdz 13.oktobrim tāda ir vienai klasei, jo par jaunu saslimšanu uzzināts šonedēļ. Iestādes direktore Ludmila Osipova aģentūrai LETA atklāja, ka pašlaik skola neplāno pāriet uz daļēji attālinātām vai attālinātām mācībām, jo karantīnā ir tikai viena klase.

Olaines novada pašvaldībā apliecināja, ka par mācību procesa nodrošināšanu Covid-19 apstākļos lemj katras skolas administrācija.

Jau ziņots, ka šonedēļ, ņemot vērā jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu, karantīna noteikta vienai Olaines 2.vidusskolas klasei un trim pedagogiem. Pašvaldībā uzsvēra, ka šis gadījums nav saistīts ar iepriekš karantīnā nosūtītām klasēm. Olaines 2.vidusskola turpina darbu, pārējām klasēm, kuras neatrodas karantīnā, mācības notiek klātienē.

Savukārt Olaines 1.vidusskolas administrācija inficēšanās riska mazināšanai ir pieņēmusi lēmumu uz laiku pāriet uz B mācību procesa īstenošanas modeli jeb jaukto modeli, kas paredz daļēji attālinātas mācības. 1.–6.klasēm mācības notiks tikai klātienē, bet 7.–12.klasēm, arī tām, kuru audzēkņiem pēc Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām nav jāatrodas karantīnā, noteiktas attālinātās mācības līdz 9.oktobrim. Tāpat pārtrauktas interešu izglītības nodarbības visām klasēm.

Līdz pirmdienai Olaines novadā bija zināms par 38 aktīviem Covid-19 saslimšanas gadījumiem. Covid-19 gadījumi atklāti gan Olaines 1.vidusskolā, gan Olaines 2.vidusskolā, un karantīna abās iestādēs līdz šim bija noteikta vairākām klasēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.