Menu
 

Vasaras brīvlaikā algotu darbu strādāja gandrīz 5000 skolēnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: stopini.lv Foto: stopini.lv

Šovasar sakarā ar Covid-19 izplatību tikai divus mēnešus notika Nodarbinātības valsts aģentūras jau kopš 2004.gada organizētais pasākums, kurā jauniešiem vasaras brīvlaikā ir iespēja strādāt algotu darbu kādā no Latvijas uzņēmumiem.

Kā skaidro Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš, pasākuma būtība ir sniegt skolēniem praktisku atbalstu karjeras vadības prasmju attīstībai, dot ieskatu darba pasaulē un darba tirgus funkcionēšanas pamatprincipos. Šajā laikā jaunieši var iepazīt darba līguma attiecības, apgūt darba drošības pamatprasības, pilnveidot prezentācijas, komunikācijas, sadarbības, organizatoriskās, plānošanas, citas prasmes, kā arī organizēt savu laiku un sadzīvi.

Šogad kopumā tik saņemti 742 darba devēju pieteikumi par 6111 darbavietu izveidi vasaras mēnešos. Pasākuma īstenošanā piedalījās 536 darba devēji (no tiem 169 bija jauni sadarbības partneri), izveidojot 4777 darbavietas. Izveidotajās darbavietās tika nodarbināti 4906 skolēni, vēsta E.Zariņš.

“Skolēnu vasaras nodarbinātības programma tiek īstenota jau vairāk nekā desmit gadus, un man ir prieks, ka arī šogad par spīti Covid-19 pandēmijai interese par iespēju brīvlaikā strādāt bija liela. Gandrīz pieci tūkstoši jauniešu piedalījās programmā, guva pieredzi un praktiskas iemaņas. Ceru, ka skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumus varēs īstenot arī nākamgad,” uzsver labklājības ministre Ramona Petraviča.

Šovasar visvairāk darbavietu izveidoja SIA “Maxima”, kas skolēniem piedāvāja 244 darbavietas preču izvietotāja profesijā. 100 darbavietas tādās profesijās kā palīgstrādnieks, muzeja izstāžu un ekspozīciju uzraugs, labiekārtošanas strādnieks, apkopējs tika izveidotas Liepājas pašvaldības aģentūrā "Nodarbinātības projekti", savukārt 87 darbavietas profesijās palīgstrādnieks, skolotāja palīgs un dokumentu kārtotājs izveidotas Jelgavas novada pašvaldībā, norāda E.Zariņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.