Menu
 

Pēc rudens brīvlaika skolas solos varētu atgriezties tikai 1.-6.klašu izglītojamie

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā Covid-19 izplatības palielināšanos, pēc skolēnu rudens brīvlaika klātienē skolas solos varētu atgrieztie tikai 1.-6.klašu izglītojamie, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šodien koalīcijā partneri vērtējuši iespējamo Covid-19 ierobežošanas pasākumu paplašināšanu.

Viens no risinājumiem varētu būt daļēja atgriešanās pie attālinātām mācībām, kad klātienē mācības turpinātu tikai sākumskolas jeb 1.-6.klases skolēni. Savukārt pamatskolas un vidusskolas jeb 7.-12.klašu skolēni varētu atsākt mācības mājās.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) skaidroja, ka diskusijas par iespējamajiem ierobežojumiem notiks rīt, tostarp Krīzes vadības padomē. Viņš neatklāja, kas šodien Covid-19 ierobežojumu kontekstā apspriests valdību veidojošo partiju starpā.

"Mēs līdz šim valdībā un koalīcijā visos gadījumos esam pamatojušies uz Veselības ministrijas un ekspertu ieteikumiem. Rīt būs divas sapulces. Rīt mēs uzklausīsim un vērtēsim. Šodien ir pāragri par to runāt," sacīja politiķis.

Skolēnu rudens brīvlaiks paredzēts nākamajā nedēļā - no 19.oktobra līdz 23.oktobrim.

Politiķi iepriekš uzsvēra, ka centīsies saglabāt iespēju skolēniem mācīties klātienē, jo īpaši domājot par sākumskolas skolēniem.

Valdība jau piektdien ārkārtas sēdē ieviesa bargāku ierobežojumus Covid-19 ierobežošanai, tostarp samazinot iekštelpās un ārā organizēto pasākumu dalībnieku skaitu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.