Menu
 

Noslēdzies iepirkums, skolas līdz gada beigām 425 skolas saņems vairāk nekā 6200 jaunu portatīvo datoru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šonedēļ noslēdzies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētais datoru pirkums. Plānots, ka līdz šā gada beigām Latvijas vispārējās izglītības iestādes saņems vairāk nekā 6000 datoru, kas ļaus uzlabot skolu tehnoloģisko nodrošinājumu, mazinot Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz izglītības nozari, vēsta Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Ar valdības 15.septembra rīkojumu Izglītības un zinātnes ministrijai 2020. gadā šim mērķim tika piešķirti 3,9 miljoni eiro. Ņemot vērā piešķirto līdzekļu apmēru, cenu aptaujā par izdevīgāko atzīts uzņēmuma “Baltijas informācijas tehnoloģijas” piedāvājums – viena datora cena ir 634 eiro (ar PVN). Rezultātā būs iespējams iegādāties 6261 datoru, to piegādes termiņš – šā gada beigas.

Kopumā datorus saņems 425 skolas, kuras tos varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai. Datori tiks piešķirti pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm, ņemot vērā skolēnu skaitu 7.-12.klašu grupā uz 2020.gada 1.septembri. Lai nodrošinātu vienmērīgu un skolēnu skaitam atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, skolas ir sagrupētas 20 grupās pēc skolēnu skaita.

“Esam gandarīti, ka ministrijas iniciatīva ir nonākusi finiša taisnē – ir noslēdzies iepirkums un līdz gada beigām Latvijas skolu rīcībā jānonāk vairāk nekā 6000 jaunu datoru. Ļoti ceram, ka datoru piegāde notiks raiti, un skolēni un skolotāji vēl šogad tiks pie ļoti gaidītajām un kvalitatīvām mācībām nepieciešamajām viedierīcēm,” uzsvēris IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.