Menu
 

Aicina novērtēt pedagogu idejas un paveikto pandēmijas laikā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Skolas, vecākus un skolēnus aicina novērtēt pedagogu idejas un paveikto pandēmijas laikā, daloties ar pozitīvajiem stāstiem sociālajos tīklos, lietojot tēmturi "#paldiesskolotājiem", pavēstīja Neatkarīgās izglītības biedrības pārstāve Marta Mackeviča.

Viņa klāstīja, ka plašsaziņas līdzekļos un sociālajos medijos ik dienas iespējams dzirdēt pateicības vārdus mediķiem, pārdevējiem un citu profesiju pārstāvjiem, kuri šajā pandēmijas laikā ir savās darba vietās, lai padarītu mūsu ikdienu drošāku, labāku un ērtāku.

Biedrības ieskatā, šis ir īstais laiks novērtēt arī pedagogu paveikto, jo daļa no viņiem, neraugoties uz vīrusa risku, turpina strādāt klātienē, bet daļa - nepaguruši rod jaunas idejas un risinājumus, lai attālinātās mācības būtu pēc iespējas sekmīgākas.

Gan pavasarī, gan šobrīd virkne pedagogu, strādājot attālināti, pielieto dažādus digitālos rīkus un platformas, kā arī radošas, nestandarta idejas, lai mācību procesa kvalitāte un gūtās zināšanas neatpaliktu no klātienes situācijas, lai katram skolēnam būtu iespēja iesaistīties mācībās un saņemt atgriezenisko saiti. "Pedagogi veic milzīgu sagatavošanās darbu katrai nodarbībai, pavada neskaitāmas stundas tiešsaistē, kā arī atbild uz skolēnu un vecāku jautājumiem arī krietnu laiku pēc mācību stundu beigām," minēja Mackeviča.

Biedrības valdes priekšsēdētāja Zane Ozola uzsver, ka pandēmija ir ietekmējusi daudzas jomas, tajā skaitā izglītības nozari. Vienlaikus viņa uzsvērusi, ka šis ir arī laiks, kad iezīmējas "pedagogi ar lielo burtu", proti, cilvēki, kuri rada jaunas idejas un turpina strādāt ar bērniem, neraugoties uz sarežģījumiem.

"Mēs apzināmies, ka krīzes situācijā, arvien pieaugot neziņai par nākotni, ir iespējami dusmu un agresijas uzliesmojumi, tomēr ir jāsadzīvo ar realitāti un jāmēģina tajā atrast pozitīvo. Aicinām skolas, skolotājus un vecākus dalīties ar pozitīvajiem piemēram - skolvadības risinājumiem, mazajiem knifiņiem mācību priekšmetu metodikā vai ko citu, lai iedvesmotu viens otru un pateiktu paldies," paudusi Ozola.

Viņa norādījusi, ka pedagogi dara zelta darbu, un, viņasprāt, daudzi vecāki, palīdzot savām atvasēm mācības, arī ir to secinājuši.

Projektā biedrība apņemas apkopot un publiskot iedvesmojošus un motivējošus stāstus, idejas un piemērus par to, kā pedagogi strādā pandēmijas apstākļos, tāpēc ikviens ir aicināts iesūtīt pozitīvos piemērus vai dalīties ar tiem sociālajos tīklos. Stāstus un piemērus var sūtīt arī biedrībai, izmantojot e-pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai uzrakstot organizācijai "Facebook" lapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.