Menu
 

Uzsākts darbs pie Tehnoloģiju izglītības centra izveides Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Siguldā turpinās novada izglītības infrastruktūras attīstība un notiek darbs pie materiāltehniskās bāzes pilnveidošanas – šogad izstrādāta Siguldas novada Tehnoloģiju izglītības centra stratēģija 2021.–2026. gadam, lai tuvākajos gados Siguldā izveidotu Tehnoloģiju izglītības centru.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, Tehnoloģiju izglītības centra stratēģija tiks īstenota pa posmiem: veidota saturiskā bāze, iedzīvinātas izglītības programmas, apmācīti pedagogi, veidojot ieinteresētu un aizrautīgu mūsdienu tehnoloģiju kopienu, kura pēc tam apdzīvotu šīm funkcijām radītu infrastruktūru. Jau nākamajā gadā tiks uzsākts darbs pie stratēģijas ieviešanas, pakāpeniski izveidojot inovāciju un izglītības platformu, kura aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām, augsti kvalificētu ekspertu komandu, kas nodrošina plašu pakalpojumu klāstu izglītībai, sabiedrībai un pašvaldībai.

Sākotnēji, pirmos divus gadus, Tehnoloģiju izglītības centrs bāzēsies Siguldas Valsts ģimnāzijā, bet nākotnē pārcelsies uz piemērotu, atsevišķu ēku. Plānots, ka 2023.gadā Tehnoloģiju izglītības centrā būs pieejamas jaunākās mūsdienu tehnoloģijas ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) izglītību saistītu programmu īstenošanā, kura galvenā mērķauditorija ir izglītības iestādes un vispārējās izglītības skolotāji. Vienlaikus centrs būs vieta, kas koordinē ar IKT infrastruktūras attīstību saistītu jautājumu risināšanu un projektu ieviešanu pašvaldībā, sadarbojoties ar uzņēmējiem, universitātēm un citiem sadarbības partneriem.

Pašvaldības pārstāvji atgādina, ka šāda centra izveide nepieciešama, lai primāri visiem Siguldas novada skolēniem nodrošinātu vienlīdzīgu iespēju izglītoties atbilstošā vidē, kurā sakopotas investīcijas jaunāko tehnoloģiju iegādei, jo nedz skolām, nedz pašvaldībai nav iespēju katrā skolā iegādāties un izveidot pilnībā aprīkotus kabinetus ar 3D printeriem vai citām drukas iekārtām, CNC darba galdiem un nepieciešamajām tehnoloģijām, robotikas komplektiem, virtuālās realitātes laboratorijām un citām. Turklāt pēc skolas mācību laika beigām šīs iekārtas varēs izmantot gan interešu izglītībai, gan arī sabiedrība savu privāto projektu veikšanai un iedzīvināšanai. Plānots, ka Tehnoloģiju izglītības centrā varētu darboties šādi novirzieni: prototipēšana, 3D prototipēšana, darbs ar kartonu un lokšņu materiāliem, kokapstrāde, metālapstrāde, tāpat arī tekstila apstrāde, lielformāta drukāšana, elektronikas un mediju darbnīcas, virtuālās realitātes un robotikas laboratorijas, kā arī citas, par pamatu ņemot datortehnikas apguvi un programmēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.