Menu
 

Apvienojot Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolas, 1.-9.klašu skolēniem mācības turpināsies esošo skolu telpās

  • Autors:  LETA
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

Apvienojot Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolas, šā gada 1.septembrī 1.-9.klašu skolēniem mācības turpināsies esošo skolu telpās, pastāstīja Saulkrastu novada domes izglītības darba speciāliste Ramona Urtāne.

LETA jau vēstīja, ka pagājušā gada decembrī Saulkrastu novada dome nolēma apvienot Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolas, izveidojot Vidzemes jūrmalas vidusskolu.

Urtāne informēja, ka patlaban pašvaldība gatavo dokumentāciju Izglītības un zinātnes ministrijai par abu izglītības iestāžu apvienošanu, kā arī prasības jaunās izglītības iestādes direktora amata pretendentam.

Urtāne atzina, ka vecāki iebilduši par skolu apvienošanu, tādēļ mācības pamatskolas posmā notiks tāpat kā līdz šim abās izglītības iestādēs, kuras gan turpmāk darbu turpinās darbu kā viena izglītības iestāde. 

Pašvaldības izglītības darba speciāliste uzsvēra, ka turpmāk abu skolu skolēniem būs kopīgi svētki, kā arī citas aktivitātes. "Piemēram, Saulkrastu vidusskolā tiek īstenoti vairāki "Erasmus+" projekti, kuros turpmāk varēs iesaistīties arī esošie Zvejniekciema vidusskolas skolēni," sacīja Urtāne, piebilstot, ka pašvaldība gādās par transportu, lai skolēni varētu nokļūt uz vienu vai otru skolas ēku.

Zvejniekciemā vidusskolas posmā šajā mācību gadā ir tikai 12.klase, kuras skolēni šogad absolvēs skolu. Pērn pašvaldība nolēma šajā mācību iestādē 10.klasi neatvērt.

Urtāne uzsvēra, ka plāno, ka konkursa kārtībā izvēlētais skolas direktors darbu sāks 1.jūnijā, savukārt direktora vietnieku skaits abās skolās paliks tāds pats kā līdz šim, arī skolotāju skaits nesamazināsies. Viņa piebilda, ka Saulkrastu vidusskolā skolotāju vidējais vecums ir 50 gadi, bet Zvejniekciema vidusskolā - 55 gadi.

"Ar pašvaldību patlaban ir panākta vienošanās, ka tā nodrošinās stipendiju pedagogiem, ko plānots piesaistīt no izglītības programmas "Mācītspēks", jo turpmākajos gados jaunu pedagogu piesaistīšana būs viena no aktuālākajām problēmām," atzina Urtāne.

LETA jau vēstīja, ka abu vidusskolu apvienošanas rezultātā tiks racionāli un efektīvi izmantoti finanšu līdzekļi un mācību vide. Tāpat plānots paplašināt izglītības programmu piedāvājumu, kā arī nodrošināt atbalsta personāla pieejamību. Apvienojot vidusskolas tiks nodrošināta pedagogu pedagoģiskās meistarības izaugsme, savstarpēji apgūstot skolu labo pieredzi un tradīcijas.

Patlaban Saulkrastu novadā ir deklarēti 926 skolas vecuma bērni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.