Menu
 

Siguldā palielinās pirmklasnieku skaits skolās; bērnudārzos uzņems arvien jaunākus audzēkņus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

Ņemot vērā to, ka Siguldā 2014. gadā bija vērojams dzimstības pieaugums, visās Siguldas novada skolās pieaug skolēnu skaits. Šajā gadā prognozējams pirmklasnieku skaita pieaugums, kā rezultātā Siguldas bērnudārzos vietas atbrīvosies arvien jaunākiem audzēkņiem, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Plānots, ka septembrī skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1. klasēs audzēkņu skaits varētu palielināties par 10% un skolās plānots atvērt 15 pirmās klases, tostarp divas ar sporta un mākslas novirzienu. Šajās divās 1. klasēs bērni papildu stundas varēs apgūt attiecīgi sportā, kā arī kompozīcijā, radošumā uz skatuves un citos mākslas veidos.

Saskaņā ar vecāku ierosinājumiem Siguldā visās skolās pirmklasnieku klašu grupas tiks komplektētas ar mazāku skolēnu skaitu, kas veicinās veiksmīgāku bērnu adaptāciju mācībām, kā arī palielinās iespēju pedagogam ar bērnu strādāt individuālāk. Visās skolās plānoti 20 bērni vienā klasē, bet pilsētas lielākajā skolā – Siguldas pilsētas vidusskolā, kurā ikdienā mācās vairāk nekā tūkstoš bērnu, – vienā klasē plānots uzņemt 24 topošos pirmklasniekus.

Patlaban Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes jeb bērnudārzus apmeklē bērni no
1 gada un 7 mēnešu vecuma. Prognozes liecina, ka 2021./2022. mācību gadā rindas kārtībā ar vietu pašvaldības bērnudārzos varēs sākt nodrošināt Siguldas novadā deklarētos audzēkņus, kuri maijā būs sasnieguši pusotra gada vecumu un kuru vecāki vēlēsies bērnus laist pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Kā skaidro pašvaldībā, mācībām 1. klasē uzņemšana prioritārā secībā notiks no 1. marta pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, savukārt grupu komplektēšana Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos sāksies maijā, kad tiks apzinātas visas ģimenes, kuru atvasēm pienākusi iespēja rindas kārtībā doties uz pirmo izglītības iestādi, lai vecāki varētu turpināt darba gaitas.

Šobrīd Siguldas pilsētas skolās un bērnudārzos mācās 3813 audzēkņi. Kopumā Siguldas novadā reģistrēti 19 124 iedzīvotāji. Siguldā ir seši bērnudārzi, kā arī vairākas pirmsskolas izglītības grupas Allažos un Morē. Darbojas sešas skolas – Siguldas Valsts ģimnāzija, Siguldas pilsētas vidusskola, Siguldas 1. pamatskola, Laurenču sākumskola, Mores pamatskola un Allažu pamatskola, arī divas profesionālās ievirzes skolas – Mākslu skola “Baltais flīģelis” un Siguldas Sporta skola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.