Menu
 

No 8.marta Siguldas novada skolās mācības turpināsies attālināti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākajiem datiem, kas veikti 3.martā, no nākamās nedēļas mācības visās Siguldas novada skolās turpināsies attālināti. Skolvadības sistēmā “e-klase.lv” vecāki saņems plašāku informāciju par izmaiņām stundu sarakstos vai mācību stundās, ja tās mainīsies.

Attālinātās mācības turpināsies līdz brīdim, kad SPKC izziņos jaunāko sarakstu, kurā tiks iekļauts Siguldas novads. Tad pašvaldības vadība un skolu direktori lems par klātienes mācību atsākšanos, norāda pašvaldībā.

Ministru kabinets ir noteicis, ka turpmāk SPKC trešdienās apkopo datus un publicē to pašvaldību sarakstu, kas atbilst “drošas skolas” kritērijiem un kuru 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir zemāks par 220. Minētais rādītājs ir svārstīgs, un šobrīd Siguldas novadā tas ir 322.

Siguldas novada skolās 1.–4. klašu grupā mācības klātienē tika aizvadītas divas nedēļas no 22. februāra, un tās turpināsies līdz 5. martam. Pašvaldības aprēķini liecina, ka mācības klātienē varēja uzsākt 1100 skolēnu, no kuriem 64 bērni izvēlējās tās turpināt mājās. Vecāki, kā arī pedagogi atzīst, ka šīs divas nedēļas bijušas svarīgas, lai satiktos, lai pārrunātu, kā bērniem pa šo laiku klājies, kā arī strādātu ar tiem bērniem individuālāk, kuri attālināto mācību laikā nav spējuši pilnvērtīgi apgūt nepieciešamo mācību vielu.

Vienīgais novads Pierīgā, kur 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ļauj turpināt mācības klātienē atbilstoši “drošas skolas” kritērijiem, ir Mālpils novads, liecina SPKC dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.