Menu
 

Foto: Ķekavieši biznesa projektu konkursā iegūst otro vietu, Babītes vidusskolēni – ceturto

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums “Bratus” ieguvis otro vietu un 2000 eiro naudas balvu “Swedbank” biznesa plānošanas konkursā “Biznesa skices”. Ķekaviešu radīto eleganto kredītkaršu koka turētāju jeb “kociņmaciņu” kā inovatīvu un videi draudzīgu produktu novērtējuši arī iedzīvotāji, kas pūļa finansējuma platformā “Projektu banka” investējuši jauniešu projektā 2160 eiro un nobalsojuši par to gandrīz 1500 reizes, informēja konkursa "Biznesa skices" koordinatore Līva Jēgere.

Savukārt skolēnu mācību uzņēmums no Babītes vidusskolas “Krūze un  Jūra”  ar ideju par apgleznotām krūzēm ar jūras ainavu estētiskam baudījumam attālinātajā un vienmuļajā ikdienā ierindojies ceturtajā vietā un kolektīvā finansējuma platformā “Projektu banka” piesaistījis 1644 eiro lielu pūļa finansējumu un 1320 balsis.

Komandu panākumus konkursā noteica konkursa žūrijas un sabiedrības vērtējums – balsu skaits un savāktā finansējuma apjoms kolektīvā finansējuma platformā konkursa finālā. Konkursa “Biznesa skices” 1.kārtā skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas iesniedza 83 biznesa plānus, no kuriem žūrijas vērtējumā labākie 20 tālāk radīja sava produkta reklāmas video un izstrādāja kampaņas pūļa finansējuma piesaistīšanai, ko  10 labākajām komandām pēc tam bija iespēja īstenot dzīvē.

Finālā, kurā par uzvarētāju tika pasludināts Madonas Valsts ģimnāzijas komandas “Re-Grain” projekts –ēdami vienreizlietojamie trauki, kas ir videi draudzīgi un dabā ātri sadalās –, jauniešu inovatīvie produkti un pakalpojumi klimata pārmaiņu mazināšanai un sabiedrības mazaizsargāto grupu atbalstam kopumā piesaistījuši 16 858 eiro lielu pūļa finansējumu.

"Konkurss bija ļoti laba pieredze. Patika lielā konkurence konkursa finālā, piesaistot pūļa finansējumu un iedzīvotāju balsis savam projektam. Visas komandas rādīja ļoti labu sniegumu, ne vienu brīdi nevarēja atslābt. Dalība konkursā būtu bijis ļoti liels ieguvums pat, ja mēs nebūtu uzvarējuši. Pēdējās konkursa dienās saņēmām daudz pasūtījumu, internetveikali no ārzemēm sāka rakstīt, kas ir vēl svarīgāk par iegūto vietu konkursā, jo tas ļauj tālāk attīstīties,” izteicies Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmuma "Bratus" vadītājs Rihards Ozoliņš.

“Piesaistīto finansējumu Projektu bankā un naudas balvu ieguldīsim ražošanas attīstībā. Iegādāsimies jaunas iekārtas, investēsim mājas lapas izveidē un jaunu produktu izveidē – domājam par citiem maku veidiem no jauniem materiāliem,” par tuvākajiem nākotnes plāniem papildina jaunietis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.