Menu
 

1.aprīlī atklās Ādažu vidusskolas pirmsskolu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

1.aprīlī plkst. 9.00 Ādažos darbu sāks Ādažu vidusskolas pirmsskola. Plānots, ka jaunā pirmsskola kopumā varēs uzņemt  100 bērnus – piecas pirmsskolas grupas, taču šajā pavasarī savas pirmsskolas gaitas šajā iestādē uzsāks 53 bērni –– 2016., 2017. un 2018. gadā dzimušie, jo vairākums vecāku, kuru bērni šobrīd apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, vēlējās, lai līdz mācību gada beigām bērni paliktu līdzšinējā mācību iestādē.

Kā informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, lai Ādažu vidusskolā izveidotu pirmsskolu, Ādažu vidusskolas 2020.gada budžetā iekļautie finanšu līdzekļi 200 800 eiro apmērā tika novirzīti vidusskolas C korpusa remontdarbu veikšanai – ventilācijas, ugunsdrošības, elektroinstalācijas, garderobes, kabinetu,  ēdnīcas telpas un mēbeļu iegādei. Ādažu vidusskolas C korpusa pārbūve veikta atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par higiēnas prasībām iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu.

2021.gada 1.septembrī Ādažu vidusskolas pirmsskolā plānots izveidot vēl divas bērnudārza grupas. Šobrīd darbu sāks trīs grupas – viena 2016.gadā dzimušajiem bērniem, viena – 2017.gadā dzimušajiem un vēl viena – 2018.gadā dzimušajiem bērniem.

Janvārī notika pieteikšanās uz vakantajām pedagogu un atbalsta komandas amata vietām jaunajā pirmsskolā, notika darba intervijas, un Ādažu vidusskolas vadība izvēlējusies profesionālus, radošus, erudītus pedagogus un speciālistus darbam ar bērniem. Ādažu vidusskolas pirmsskolas vīzija ir radīt atvērtu, radošu, uz kompetenču izglītību balstītu ne tikai mācību procesu, bet arī vidi, kurā ikviens bērns, darbinieks un bērna vecāki justos droši par savu bērnu gaitām, apgūstot prasmes un iemaņas.

Novada domē skaidro, ka šī būs jau trešā pašvaldības izglītības iestāde, kas uzņems pašvaldībā deklarētos pirmsskolas vecuma bērnus. Pēc apvienošanās ar Carnikavas novadu kopējais pirmsskolas izglītības iestāžu skaits novadā sasniegs piecas.

Lai pilnveidotu bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Ādažu novada pirmsskolas izglītības iestādēs, dome lēma izveidot Bērnu uzņemšanas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs komisiju, kas nodrošinās bērnu uzņemšanas procesa pārraudzību, ievērojot attiecīgus normatīvos aktus. Bērnu uzņemšanas komisija Ādažu novadā darbosies 7 cilvēku sastāvā, kur būs domes Administrācijas darbinieki, abu pirmsskolas izglītības iestāžu padomju pārstāvji un novada iedzīvotāju pārstāvis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.