Menu
 

Klātienes mācības Siguldas novada skolās atsāksies no 6.aprīļa mazajiem un no 7.aprīļa lielajiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotos datus, kā arī Ministru kabineta lēmumu 1. aprīlī, no 6. aprīļa mācības klātienē atsāksies visu Siguldas novada skolu 1.–4. klašu skolēniem, bet 7. aprīlī mācības klātienē atsāksies 5.–6. klasēm, kā arī Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas pilsētas vidusskolas 12. klasēm, liecina informācija novada pašvadības vietnē. Par mācībām rotācijas kārtībā 7.–9. un 10.–11. klasēm un citu būtisku informāciju vecākiem būs iespēja saņemt individuāli skolvadības sistēmā “e-klase.lv”.

Ministru kabinets ir apstiprinājis, ka no 6. aprīļa mācības tā dēvētajās “drošajās skolās”, kuras atrodas pašvaldībās ar 14 dienu kumulatīvo rādītāju zem 220, mācības klātienē var atsākt tās iestādes, kuras spēj nodrošināt epidemioloģiski drošu vidi un ievērot to, ka audzēknim nepieciešams nodrošināt 3 kvadrātmetru platību klasē. Lai gan telpu nodrošinājums ir izaicinājums, mācības klātienē visās skolās, izņemot daļu Laurenču sākumskolas skolēnu, atsāks skolas telpās.

Ņemot vērā to, ka Laurenču sākumskolai, kurā mācās vairāk nekā 400 skolēni, ir nelielas klašu telpas, klātienes mācības 1.–2. klasēm notiks pielāgotās klašu telpās kultūras centrā “Siguldas devons”, bet 3.–6. klasēm – abos Laurenču sākumskolas korpusos, norāda pašvaldībā.

Ņemot vērā to, ka valdības lēmums pieņemts pirms Lieldienu brīvdienām, skolu un pašvaldības vadība operatīvi sazinās ar ēdināšanas uzņēmumiem un citām iestādēm, lai skolēniem varētu nodrošināt transportu, siltu ēdienu, piemērotas telpas un visu nepieciešamo klātienes mācību atsākšanai, ievērojot visus piesardzības pasākumus. Tāpat tiek lemts par to, kā veidot izglītības iestādes mācību procesu vai interešu izglītības nodarbības ārtelpās.

Patlaban noteikts, ka “drošajās skolās” rotācijas kārtībā varēs atsākt mācības klātienē arī 7.–11. klašu posmā, ja krasi nemainīsies epidemioloģiskā situācija tieši Siguldas novadā. Rotācijas kārtība nozīmē to, ka skolēni un viņu vecāki tiks informēti par slīdošo grafiku, kādā tiks nodrošinātas mācības klātienē. Ministru kabineta pieņemtie noteikumi paredz to, ka rotācijas kārtībā skolēniem klātienes mācības varētu nodrošināt ne vairāk kā divas dienas nedēļā, lai skolā būtu iespēja saglabāt skolēnu distancēšanos un izvairītos no pārlieku lielas skolēnu plūsmu krustošanās.

Tāpat tiek paredzēta iespēja, ka kādā no klašu grupām tiks saglabāta viena attālināto mācību diena, lai, piemēram, Siguldas pilsētas vidusskolā būtu iespējams nodrošināt rotācijas mācības klātienē, jo skolēnu skaits skolā pārsniedz 1100 bērnu un klašu telpas nav tik lielas, lai katra klase, ievērojot 3 kvadrātmetru telpu uz vienu bērnu, mācības varētu apgūt vienā klasē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.